Társoldalunk:

A címvédő Serena Williams visszalépett az Australian Opentől

2018.01.05. 09:42

A címvédő Serena Williams nem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a január 15-én kezdődő Australian Openen.

"Az abu-dzabi tornán rájöttem, hogy bár nagyon közel vagyok hozzá, de még nem érem el azt a szintet, amelyen játszani szeretnék" - mondta Serena Williams, aki tizenhétszer indult, hétszer pedig győzött az Australian Openen, és legutóbb 2011-ben hagyta ki az év első GS-viadalát.

Serena Williams nem lesz ott az Australian OpenenForrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Masahiro Sugimoto

Hozzátette: edzője és a szakmai stábjának tagjai azt tanácsolták, hogy csak akkor vállalja a részvételt, ha százszázalékos állapotban érzi magát, és végig tudja játszani a tornát.

"Én úgy érzem, hogy képes lennék erre, de nekem ez nem elég, a mostani formámnál sokkal jobban akarok játszani. Ehhez pedig még egy kis időre van szükségem" - emelte ki a 36 éves korábbi világelső, aki jelenleg a 22. helyen áll a világranglistán.

Az egyesben 23-szoros GS-győztes Serena Williams tavaly már állapotos volt, amikor megnyerte az Australian Opent, utána szüneteltette a karrierjét. Gyermeke szeptemberi születését követően december végén, az abu-dzabi tornán rendezett bemutató-mérkőzésen tért vissza a pályára, és 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól.