Társoldalunk:

Szeles Mónika díjat ad át az Év sportolója gálán

2018.01.10. 13:05

Szeles Mónika adja át a díjat a legjobb női sportolónak a csütörtöki M4 Sport-Az Év sportolója gálán.

A kedden Budapestre érkezett, kilencszeres Grand Slam-bajnok teniszcsillag az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán közölte, örömmel tesz eleget a felkérésnek.

"Mindig élvezettel jövök vissza Budapestre, örülök, hogy én adhatom át a díjat, amelyért ebben az évben is nagy versengés van" - jelentette ki a 44 éves ex-játékos.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy Szeles Mónika kétszer is a világ legjobbja volt a nőknél, így nem lehet eléggé hangsúlyozni, mekkora megtiszteltetés, hogy díjátadó lesz a gálán.

Szeles Mónika díjat ad át az Év sportolója gálánForrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Kempin

Az újvidéki születésű volt világelső 2008-as visszavonulásáról elmondta, 30 évesen a szervezete már nem bírta a kemény edzéseket.

"Fantasztikus, hogy a mostani generáció tovább bír játszani, például Federer vagy Serena és Venus Williams is. Ez sokkal egészségesebb, mint ahogyan az én pályafutásomban volt, amikor a legjobb eredményeket 16-18 éves korunkban értük el" - jelentette ki, hozzátéve, még mindig élvezi nézni és játszani a teniszt, és szívesen visszanézi a meccseit, bár már negyedannyira sem tudja megütni a labdát, mint akkor.

A védjegyének számító kétkezes tenyeresről és fonákról elárulta, hogy régebben nem volt gyerekütő, ezért az övé szinte nagyobb volt, mint ő maga. Mivel nem bírta fogni, mert nehéz volt, muszáj volt a másik kezét is használnia.

"Később, 10-12 évesen már nagyon kemény lett volna változtatni, akkor már úgyis jó eredményeim voltak, így az apukám azt mondta, ha így szeretek játszani, akkor maradjon így" - tette hozzá Szeles Mónika, akit 2009-ben beválasztottak a sportági Hírességek Csarnokába.