Miklós Edit elájult a célban

ski Horizontal
Hungary's Edith Miklos lies on the snow during the FIS Alpine World Cup Women Super G on January 13, 2018 in Bad Kleinkirchheim. / AFP PHOTO / APA / HANS KLAUS TECHT / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon.

A februári téli olimpiára készülő magyar versenyző az utolsó kapunál rontott, áthaladt a célvonalon, majd rögtön eszméletét vesztette, és a hátán többször megpördülve mozdulatlanul hevert el a havon.

Néhány percre elvesztette az eszméletét Forrás: AFP/Hans Klaus Techt

Rövid idő múlva magához tért, a segítségére érkező mentők hordágyra tették és kórházba vitték.

Helikopterrel vitték kórházba Forrás: AFP/Hans Klaus Techt

Egyelőre nem tudni, mennyire súlyosak a sérülései Forrás: AFP/Hans Klaus Techt

Több mint egy éve szintén egy osztrák pályán szenvedett súlyos sérüléseket Forrás: AFP/Hans Klaus Techt

Frissítés:

Szalagsérülést szenvedett Miklós Edit, Stark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint a versenyző az előzetes hírekkel ellentétben nem vesztette el az eszméletét.

Miklós Edit csúnya bukása után szalagsérülést szenvedett

Világkupa dobogós magyar síző megsérült az alpesi sí-világkupa idei első szuperóriás-műlesikló versenyén, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben. Miklós Edit a célvonalon áthaladva bukott, a villachi kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a jobb térdében szalagszakadás történt. Azt, hogy szükség van-e műtétre, további vizsgálatok után állapítják meg.