Sífutással alapozott az Eb-bronzrémes kajakos

Kopasz Bálint, kajak-kenu
Kopasz Bálint jövőre jövőre háromhetes edzőtáborba menne a hegyek közé
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki bronzérmes kajakozó, Kopasz Bálint és az Eb-győztes Lucz Dóra Ramsauba szervezett sífutó-edzőtáborban készült az idei év megmérettetéseire.

Az Európa-bajnoki bronzérmes, junior világbajnok a Magyar Kajak-kenu Szövetség támogatásával hat napot töltött kint Ausztriában magaslati edzőtáborban, ahol délelőttönként sífutott, délután pedig úszott vagy kondizott.

„Életemben először sífutottam. Szerettem volna megtanulni a skate-ingezést is, de arra nem volt elég az idő. Az első nap kaptam egy kétórás oktatást, az alapokat megtanultam, utána már egyedül mentem.

a lábunkat is használni kell, a vállunk is komoly terhelést kap, volt is izomlázam" – kezdte 20 éves tehetség a szövetség honlapjának.

Kopasz Bálint jövőre jövőre háromhetes edzőtáborba menne a hegyek közé Forrás: Kopasz Bálint/Instagram

Kopasz Bálint szívesen maradt volna még, mert egyrészt nagyon jót tett neki a újfajta edzés, másrészt szerette azt a környezetet is.

„Jó volt egy kis változatosság, az itthoni monoton úszás, futás, kondi, heti egy ergométert felváltotta egy másfajta edzésmódszer egy gyönyörű környezetben.

Jó volt friss levegőt szívni, én egyébként is szeretem a hegyek közelségét. A következő téli felkészülésbe is szeretnénk beiktatni egy hasonló edzőtábort, de akkor már három hétre mennénk, mert most is nagyon feltöltődve jöttem haza."

Kopasz Bálint elmondása szerint remek formában van, az eddigi téli felkészülése nagyon jól halad, az állóképességével sincs probléma. Hat hétig még itthon készül, március 3-án pedig utazik Sevillába, ahol négy hétig tart majd a melegégövi edzőtábor.