Társoldalunk:

Kenderesi Tamás öccse is meghódíthatja a világot

2018.01.28. 08:32

A könnyen lehet, hogy a magyar sportélet a jövőben további Kenderesi sikerektől lesz hangos. A 21 éves úszó, Kenderesi Tamás már olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, azonban van egy 13 éves öccse, Péter, aki a tatmin érhet el kimagasló sikereket.

Tavaly számos szakember felkapta a fejét akkor, amikor Szegeden három ippont és egy waza-ari-győzelmet ért el a tatamin Kenderesi Péter, az úszó olimpiai bronzérmes Tamás öccse.

Az akkori Euro League-viadalon nála három évvel idősebbeket vert meg, közte román és szerb riválist is. A 13 éves cselgáncsozó pécsi mestere, Kersics Antal úgy jellemzi tanítványát, hogy a tatamin sokra hivatott, ugyanis minden edzői utasítást pontosan végrehajt, továbbá a dzsúdóban a nélkülözhetetlen, finom megérzések vezérlik.

Kenderesi Tamás testvére láthatóan jó erőben vanForrás: Facebook

„Amikor a Kenderesi család Bonyhádról Pécsre költözött, Peti a Pécsi VSK-hoz került – mondta a Borsnak Kersics Antal. – Bő három éve dolgozom vele, amikor elkezdtük a közös munkát, kis duci gyerek volt. Jelenleg a nehézsúlyban, a 66 kilósok között verseng, és egyre erősebb srác válik belőle, már országos szövetségi válogatott. Remek fizikumú, a mozgását látva elneveztem grizzlynek, tudniillik ahogyan lépeget, előkészíti az akcióit a tatamin, az a vérmedvét juttatja eszembe. Ha pedig földharcba keveredik riválisával, nehéz szabadulni a leszorításából, no meg fojtásfogása és karfeszítése is veszélyes. Érződik az elszántságán, hogy a családja kimagasló sporthagyományokkal bír. Bátyja, Tamás gyakran lejár a versenyeire, mindenkinél jobban izgul a csarnokban, és Petin is látszik, mennyire rajong úszóválogatott testvéréért" – tette hozzá a tehetséges cselgáncsozó mestere.