Vágólapra másolva!
Deontay Wilder, a WBC nehézsúlyú bokszolója duzzad az önbizalomtól. A veretlen amerikai elmondta, hogy szerinte minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka, a csúcsformában lévő Mike Tyson sem jelentene neki problémát.

Tudom, hogy sokan szeretik ezt a nosztalgiázást, hogy a régi vágású bunyósok, meg az újak, de itt nincs miről beszélni, hiszen én vagyok a legjobb a világon és kész" – nyilatkozta a Deontay Wilder, aki jelenleg a Luis Ortiz elleni márciusi címvédő összecsapásra készül.

Mike Tyson lett minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka, miután 1986-ban kiütötte Trevor Berbicket Forrás: AFP/Carlos Schiebeck

Lennox Lewis, a nehézsúlyú legenda, aki maga is legyőzte Tysont, óvá intette Wildert a hasonló nyilatkozatoktól.

„Hallottam, hogy Wilder szerint õ legyőzne egy csúcs Mike Tysont. Nekem erről az a véleményem, hogy más dumálni valamiről, meg más a helyzet, mikor ott vagy a szorítóban.

Nem kell itt fantáziálni, hiszen ezeket a dolgokat úgysem lehet bizonyítani. Annak idején tőlem is kérdezgettek ilyeneket, de soha nem akartam magamat Alihoz, a példaképemhez, vagy bármelyik korábbi nagysághoz hasonlítani. A történelem majd eldönti, kinek hol a helye. Takarítsd ki a mezőnyt, védd meg a címedet, uralkodj sokáig, és a teljesítményed önmagáért fog beszélni."

forrás: profiboksz.hu