Vágólapra másolva!
Ausztriában készül a februári, phjongcshangi téli olimpiára a tongai Pita Taufatofua, aki 2016-ban a Rio de Janeiró-i nyári játékokon tekvondóban indult, ezúttal pedig sífutóként versenyez majd.

A 34 éves sportoló kedden elmondta, hogy egész héten

Seefeldben gyakorol, azokon a pályákon, amelyeken világkupafutamokat is szoktak rendezni.

Taufatofua 18 ezer dollárt kapott egy alapítványtól, ennek köszönhetően állhat rajthoz Dél-Koreában. A sífutást csak tavaly kezdte, de négy hét elteltével már a finnországi Lahtiban rendezett világbajnokságon versenyzett. Az edzéseit változatlanul a német Thomas Jacobs irányítja.

Phjongcshangban is villanthat a félmeztelen tongai zászlóvivő

Pita Taufatofua, a 2016-os riói nyári olimpia megnyitóján félmeztelen, beolajozott felsőtesttel végigvonuló tongai taekwondós ma egyetlen versenyre van attól, hogy sífutóként kvótát szerezzen a phjongcshangi téli olimpiára. Nem is rossz eredmény valakitől, aki egy évvel ezelőtt látott először havat életében.

Taufatofua hangsúlyozta, minden nap keményen kell edzenie, hogy helytálljon Phjongcshangban.

- fogalmazott, és azt is hozzátette, reményei szerint az édesapja is Dél-Koreába utazhat, és élőben láthatja a második olimpiai szereplését.

Ausztriában készül a februári, phjongcshangi téli olimpiára a tongai Pita Taufatofua (középen). Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

A tongai küldöttség zászlóvivője a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpián azzal keltett nagy feltűnést, hogy a megnyitón a bevonuláskor meztelen, beolajozott felsőtesttel lengette országa lobogóját.

A Tongai Királyság eddigi egyetlen téli olimpiai résztvevője a szánkós Bruno Banani volt 2014-ben, Szocsiban.