Elfoglalták az észak-koreaiak a phjongcshangi szállást

diplomacy TOPSHOTS Horizontal
Members of a North Korean delegation of 32 people, including 10 athletes of the North Korean Olympic team, arrive at the Athletes' Olympic Village in Gangneung on February 1, 2018 ahead of the PyeongChang Winter Olympic Games. A total of 10 skiers and skaters made their way to their accommodation in the athletes' village in Gangneung, on South Korea's east coast, where the Olympic skating events will be held. / AFP PHOTO / François-Xavier MARIT
Vágólapra másolva!
Bő egy héttel a phjongcshangi téli olimpia rajtja előtt csütörtökön megérkezett Dél-Koreába az észak-koreai sportolói küldöttség.

Dél-Korea országegyesítési minisztériuma azt közölte, hogy a versenyzőket szállító repülőgép Kangnung közelében landolt, s a sportolók már be is költöztek a tengerparti város olimpiai falujába.

Egy sportoló két kísérő Forrás: AFP/Jeon Heon-Kyun

Észak-Korea három héttel ezelőtt döntött úgy, hogy sportolói részt vesznek a Dél-Koreában sorra kerülő téli olimpián, sőt,

az ötkarikás játékok történetében először a két Korea közös csapatot indít a női jégkorongtornán.

Emiatt az észak-koreai női hokisok már a múlt héten elutaztak a szomszédos országba, hogy minél többet együtt gyakorolhassanak déli társaikkal.

A jégkorong mellett műkorcsolyában, gyorskorcsolyában, sífutásban és alpesi síben indulnak észak-koreaiak Phjongcshangban.

A jövő pénteki megnyitón a két ország sportolói együtt vonulnak majd fel a Koreai-félsziget egységét jelképező kék-fehér zászló alatt.