Meghalt Palotai Károly, olimpiai bajnok futballista

Palotai Károly ARCKIFEJEZÉS Foglalkozás FOTÓ játékvezető KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré mosolyog sportvezető szakmai beszélgetés SZEMÉLY
Budapest, 2012. június 22. Palotai Károly egykori játékvezető szakmai beszélgetésen elemzi a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságot a játékvezetők szempontjából a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Meghalt Palotai Károly, olimpiai bajnok labdarúgó, aki visszavonulása után a világ egyik legjobb játékvezetője lett, számol be a Nemzeti Sport Online. 82 éves volt.

A békéscsabai születésű Palotai Károly játékos pályafutása Győrben teljesedett ki, ahol bajnoki címet (1963 ősz) és Magyar Népköztársasági Kupát is nyert a zöld-fehérekkel. Az ekkor Győri Vasas ETO néven szereplő csapattal a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK) az elődöntőbe jutott az 1964-65-ös kiíírásban, ahol a portugál Benfica győzte le őket.

Palotai Károly tagja volt az 1964-es tokiói olimpián aranyérmes magyar válogatottnak, de három évvel később már játékvezetőként lépett pályára, miután még aktív pályafutása alatt elvégezte a játékvezetői tanfolyamot. Az élvonalban először 1970-ben fújhatta a sípot.

Palotai Károly az 1970-es években a világ egyik legjobb játékvezetője volt Forrás: Mljt.hu

Három világbajnokságon és három olimpián vett részt, két BEK-döntőt, számos rázós mérkőzést bíztak rá. Mindig arra törekedett, hogy bíróként a játékosok partnere legyen a pályán - írja a Nemzeti Sport Online.

Palotai Károly hosszan tartó betegség után, 82 évesen hunyt el.