Fucsovics: Voltak olyan pillanatok, amikor én domináltam

FUCSOVICS Márton
Liege, 2018. február 4. Fucsovics Márton a belga David Goffin ellen játszik a tenisz Davis-kupa világcsoportja nyolcaddöntőjének Belgium – Magyarország összecsapásán Liege-ben 2018. február 4-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton hősies tenisszel kapott ki a világranglistán hetedik helyen álló David Goffintől a Belgium elleni Davis-kupa mérkőzésen. A találkozó után az Origo helyszínen tartózkodó munkatársának beszélt az elmúlt három nap tapasztalatairól.

A négy szettben elveszített mérkőzés – amivel a párharc is eldőlt, hiszen így már 3-1-re vezettek a belgák – után Fucsovics elmondta, ha kicsivel több tud készülni a remekül sikerült Australian Open után a Dk-párharcra, akkor talán nem kap ki a gyengébb belgától, Ruben Bemelmans-tól. Összességében viszont úgy érzi, azzal, hogy fél éven belül (Cilic és Federer után) a harmadik top 10-es játékossal mérkőzhetett, újra nagyon sokat tanult. Goffin annyival volt jobb kettejük mérkőzésén, hogy „amikor bréklabdám volt, ütött három ászt, ezért áll a hetedik helyen a világranglistán”.