Vágólapra másolva!
Ahhogy képest, hogy a nyári budapesti vizes világbajnokság után Bohus Richárd még abba akarta hagyni az úszást, most gőzerővel készül a BVSC színeiben. Amiben nem kis szerepe van Bob Bowmannek, Michael Phelps korábbi edzőjének.

Bohus Richárd úgy futott neki a nyári budapesti vizes világbajnokságnak, hogy az lesz pályafutása utolsó versenye.

"Abba akartam hagyni a vb előtt, de olyan jól sikerült, hogy aztán mégsem akartam" – mondta a magyar úszó a szövetség közösségi oldalára feltöltött videóban.

Bohus tagja volt az úszóversenyek első napján fantasztikus bronzérmet szerző férfi 4x100-as gyorsváltónak, ami nagy lökést adott neki. De hasonlóan nagy szerepe volt arizonai egyetemi csapata edzőjének, Bob Bowmannek is a folytatásban. A valaha volt legjobb úszó, a 23-szoros olimpiai bajnok, Michael Phelps edzője nagyon sokat tanított Bohusnak.

"Bob Bowman megváltoztta a felfogásomat az edzésekkel kapcsolatban, megmutatta, hogyan maradjunk a pályán, hogy ne csináljunk hülyeséget. Nagyon jó agya van ahhoz, hogy támogassa az úszóit. Pszichológiát végzett, azaz pontosan tudja, hogy melyik ember típuson melyik gombot kell megnyomni, hogy a legjobb teljesítményére legyen képes."

Bohus Richárd hazatérve is ilyen felfogású edzőt keresett, így esett a választásra a BVSC úszóit felkészítő Nagy Péterre, akinek a kezei alatt ráadásul együtt készülhet egyik legjobb barátjával, Kozma Dominikkel.