Társoldalunk:

Győzelemmel búcsúzott a ringtől Roy Jones Jr.

2018.02.09. 14:53

A 49 éves Roy Jones Jr. tíz menetben egyhangú pontozással győzte le Scott Sigmont, és saját elmondása szerint 75 profi mérkőzés után szögre akasztja a kesztyűit. Persze egy kiskaput még mindig nyitva hagyott.

A 49 éves bokszoló helyi idő szerint tegnap este, Pensacolában vívta – elmondása szerint – élete utolsó profi összecsapását, Scott Sigmon ellen, cirkálósúlyban, számol be a profiboksz.hu

A beszámolók szerint a 30 éves Sigmon nem asszisztálni érkezett Jones utolsó fellépéséhez és minden megtett a győzelemért, de természetesen képzettségben, rutinban, és kézgyorsaságban messze elmaradt a helyi hőstől, aki így majd' 50 éves korához mérten parádés győzelmet aratott.

Roy Jones 49 évesen is Roy Jones:

A pontozólapokon Jones 98-92-re hozta a találkozót és a mérkőzés után elmondta, hogy szakadt bicepsszel lépett ringbe, illetőleg, hogy tényleg lezárta magában a történetet – kivéve, ha az MMA sztár Anderson Silva hajlandó lesz megmérkőzni vele...

Roy Jones Jr. amatőrként olimpiai ezüstérmes volt az 1988-as szöuli olimpián, majd súlycsoportoktól függetlenül a valaha volt egyik legjobb profi ökölvívó lett, aki négy súlycsoportban (középsúly, nagy középsúly, félnehézsúly, nehézsúly) is világbajnoki övet szerzett. 2003-ban a sportág történetében első középsúlyúként lett világbajnok a nehézsúlyúak között (John Ruizt győzte le egyhangú pontozással). Ha több mérkőzése nem lesz, akkor 66 győzelemmel és 9 vereséggel zárja profi karrierjét.