Halálos fenyegetéseket kapott a sportoló, aki miatt kizártak egy dél-koreait

2018 Winter Olympics. Short track speed skating. Day two Olympics landscape HORIZONTAL 2018 2018 Winter Olympics XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
3296266 02/13/2018 From left: Arianna Fontana (Italy), Choi Min-jeong (South Korea), and Kim Boutin (Canada) during the 500m race in women's short track speed skating at the XXIII Olympic Winter Games. Vladimir Pesnya/Sputnik
Vágólapra másolva!
A rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres versenyében a befutó utáni videózás végeredményeként kizárták a második helyen célba érő dél-koreai versenyzőt, így a kanadai Kim Boutin nyakába került a bronzérem, ami sok koreai szurkolónál kiverte a biztosítékot.

"Gratulálunk a mocskos érmedhez" – szólt az egyik komment azok közül, amelyek a kanadai Kim Boutin Twitter- és Instagram-oldalát elárasztották a keddi verseny után.

Arianna Fontana (elől), Csoj Min-jeong (középen) és Kim Boutin az 500 méter döntőjében Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

És ez még a kedvesebb és visszafogottabb üzenetek közül való, vannak ennél sokkal kellemetlenebbek is. Például az olyanok, hogy "Kanada, csalni tanítottátok meg Kim Boutint", "Vonulj vissza és remélem, hogy szomorú életed lesz.", nem beszélve a késes emojikkal megtámogatott halálos fenyegetésekről ("Ha egyszer megtalállak, meghalsz!"), és a menetrendszerű "büdös k..va"-zásról.

Pedig Boutin aligha tehet Csoj Min-jeong kizárásáról, hiszen ő csak annyit tett, hogy megharcolt a pozíciójáért a hazai versenyzővel, az már a bírók éles szemén múlt, hogy kettőjük közül éppen Csojt látták bűnösnek, aki így hiába lett második, 22 centiméterrel a győztes olasz Arianna Fontana mögött, kizárták a versenyből. Az ezüstérem így a holland Yara van Kerkhof, a bronz pedig Boutin nyakába került.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, ők azt szeretnék, ha csak a sportteljesítményekről szólnának a játékok. A short trackben egyébként van hagyománya a hasonló incidenseknek, és érdekes módon rendre van dél-koreai szereplője is sztoriknak. 2002-ben Salt Lake Cityben az amerikai

Apolo Ohno a dél-koreai Kim Dong-szung kizárása után lett aranyérmes, és kapott halálos fenyegetéseket,

2014-ben a szocsi olimpián pedig a jelen történetünk döntőjében negyedikként záról brit Elise Christie-nek kellett szembe néznie a koreai haraggal, miután ütközött a koreai Park Szeung-hivel.