Társoldalunk:

Lejárt a szavak ideje, most már a bunyón a sor

2018.02.16. 10:39

Pénteken, azaz február 16-án Budakalászon kerül sor az év első Felix Promotin profi ökölvívó gálára, melynek csúcspontja egy nem mindennapi mérkőzés lesz: a veretlen cirkálósúlyú Szellő Imre az ellen az orosz Gyenyisz Gracsev ellen lép ringbe, aki egyedüliként tudta legyőzni Erdei Zsoltot annak profi karrierje során. A harcosok a héten szóban már megütköztek, a csütörtöki mérlegelésen mélyen egymás szemébe is néztek, ma viszont már a tetteknek kell beszélniük.

A Felix Promotion már-már hagyományosan megszervezi azokat a „visszavágókat", melyeken egy olyan bunyós ellen küldik ringbe a súlycsoport legjobb hazai bunyósát, aki korábban legyőzött egy magyar sztárt. Ennek a szériának a legemlékezetesebb mérkőzése kétségkívül Nagy „Csonttörő" János és Julio Pablo Chácon találkozása volt – az argentin bokszoló vette el Kovács István, azaz Kokó veretlenségét, de Szolnokról már ő távozott vesztesen.  

Nagy János 2006-ban a WBO világbajnoki övéért is bokszolhatott Los AngelesbenForrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Robert Laberge

Most abban bízhatunk, hogy az a Gyenyisz Gracsev is lógó orral távozik majd a Kalászi Sportcsarnokból. Megérkezésekor nem mutatta a megilletődöttség jeleit, a Liszt Ferenc Repülőtér érkezési kapuján kilépve nem habozott kijelenteni, hogy saját magát tartja a meccs esélyesének: „Szellő Imre egy jó, tapasztalt bunyós, de én gyorsabb, erősebb és jobb vagyok. Őt is le fogom győzni" – jelentette ki az orosz.

Persze erről a WBO 19-0-s mérleggel álló nemzetközi bajnokának is megvolt a maga frappáns véleménye. A pénteki meccsen majd kiderül, hogy mi van a nyilatkozatok mögött – mondta az Origónak Szellő Imre, aki szerint ellenfele „egy jó bunyós, aki sokat üt és folyamatosan nyomul előre. Felkészültünk egymásból, és azon leszek, hogy az én akaratom érvényesüljön a szorítóban."

A ceglédi cirkálósúlyú bajnok a súlycsoport világszinten egyik legjobbjával, az ukrán Olekszandr Usykkal is kesztyűzhetett, ami komoly magabiztosságot adhat neki.

Szellő Imre ünnepli győzelmét az amerikai Robert Hall Jr. ellen. Gracsev ellen is erre készülFotó: Polyák Attila - Origo

Az összesen nyolc mérkőzést felvonultató program a főmérkőzéshez méltó színvonalú szórakozást kínál a bokszrajongóknak. A programban három címmérkőzés kapott helyet, ezek közül kettőnél a magyar bajnoki cím lesz a tét. A fiatal Berki Ferenc Jr. (10-0) a rendkívül rutinos Fazekas László (31-29-1) ellen száll ringbe a nagyváltósúlyú magyar bajnoki övért, míg Egedi „Ewing" Renátó (11-1-2) Krammerstodter Márkkal (3-0-1) csap össze a nagyközépsúlyú magyar trónért. A német Shefat Isufi a decemberi székesfehérvári fellépés után másodszor lép kötelek közé a magyar közönség előtt, ezúttal az uruguayi Rafael Sosa Pintos ellen teszi kockára a WBO interkontinentális övét.

Hiba lenne kihagyni a középsúlyú magyar bajnok, Bacskai Balázs ötödik profi mérkőzését, aki egy kiváló afrikai bokszoló, Meshack Mwankemwa (17-4-2) ellen készül megőrizni makulátlan mérlegét. Remélem, a ringben is látszik majd, hogy úgy érzem, több dologban is tudtam előre lépni. Ahogy mondani szokás, majd a "ki mit tudon" kiderül, mire volt elég a munka– mondta Benji a hét elején az Origónak.

Ahogy a félnehézsúly magyar bajnokaként először szorítóba lépő szegedi Kis Mátétól (10-0-2) is a szokásos intenzív, ütésgazdag bokszra számíthatunk a bosnyák Ermin Avdic (11-4-0) ellen, de biztosak vagyunk benne, hogy a csupaszív Kispál Zoltán és Görbics Gábor mérkőzése sem fog unalomba fulladni.

Az M4 Sport csatorna pénteken 22:00-tól közvetíti élőben az eseményt! A Gálára a belépőjegyek elővételben elfogytak, a helyszínen jegyértékesítés nem lesz. További hírek az eseményről: www.felixpromotion.com, míg az exkluzív képi és videós tartalmakért érdemes csatlakozni a Felix Promotion facebook felületéhez.