A kilencedik olimpiát is megcélozza a japánok veterán síugrója

Ski Jumping - Winter Olympics Day 10 Horizontal
Japan's Noriaki Kasai competes in the men's large hill team ski jumping first round for competition event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 19, 2018, in Pyeongchang. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Kaszaj Noriaki, a japánok legendás síugrója szeretne ott lenni pályafutása kilencedik téli olimpiáján is, 2022-ben, Pekingben.

A 45 éves sportoló hétfőn úgy nyilatkozott, nem tervezi a közeljövőben a visszavonulást, hanem megpróbálja kvalifikálni magát a következő ötkarikás játékokra is.

"Nem is jó szó, hogy megpróbálom, mert biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog" - jelentette ki magabiztosan Kaszaj azok után, hogy a csapatversenyben a hatodik helyen zárt Japánnal.

A veterán síugró négy éve Szocsiban a nagysáncon ezüst-, a csapatversenyben pedig bronzérmet nyert, amivel rengeteg új rajongót szerzett világszerte.

A japán Kaszaj Noriaki 49 évesen is szeretne téli olimpián indulni. 2022-ben Pekingben lesz erre lehetősége Forrás: AFP/Odd Andersen

Kaszaj elsősorban ennek tulajdonítja, hogy ezúttal neki és honfitársainak sem sikerült érmet nyernie a Koreai Köztársaságban.

fogalmazott a sportoló, aki szerint Szocsi óta túl sok időt foglalkozott a rajongóival és a síugráson kívüli egyéb teendőkkel.

"Csodálatos dolog volt nyolcadszor is olimpián szerepelni, de csalódott vagyok, mert a tudásomnak csak a felét tudtam bemutatni. Négy év múlva nem követem el ugyanezt a hibát" - mondta Kaszaj, aki a normálsáncon 21. lett, a nagysáncon pedig nem jutott be a második fordulóba, mert az elsőben csak 33. helyezett volt.

A japán versenyző Phjongcshangban minden idők legidősebb síugrója lett, aki olimpián részt vett; az eddig rekordot egy magyar, Ványa Pál tartotta, aki 1948-ban St. Moritzban 43 évesen indult.