A nőket és a fiatalokat érdekli leginkább a téli olimpia

téli olimpia, 3. nap
Az amerikai szánkós, Chris Mazdzer hűséges rajongói az Alpensia Csúszó Központban
Vágólapra másolva!
Világszerte több mint 300 millióan nézték televízión a phjongcshangi téli olimpia megnyitó ünnepségét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) összegzése szerint.

A kedden közzétett jelentést ismertetve a NOB televíziós és marketingterületért felelős igazgatója, Timo Lumme elmondta, hogy közel ötmilliárd ember követheti nyomon a dél-koreai havas-jeges versenyeket a tévéadások jóvoltából, és eddig - szavai szerint - "minden harmadik ember látott valamit a játékokból".

Különösen nagy érdeklődés övezi az olimpia eseményeit az Egyesült Államokban, ahová az NBC közvetít, Európában pedig a német ARD és ZDF olimpiai adásai vonzzák a legtöbb embert a képernyő elé.

Az amerikai szánkós, Chris Mazdzer hűséges rajongói az Alpensia Csúszó Központban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

A világhálón a legtöbb Google-keresés az angolos átírású "Pyeongchang" kifejezésre érkezett eddig, a statisztika szerint az Egyesült Államok után Indiában kattintanak rá a legtöbben a téli olimpia városára.

Lumme beszámolója szerint a téli játékok televíziós közönsége "kicsit fiatalabb" a nyári olimpiáéhoz képest. A phjongcshangi tv-adások nézőinek mintegy 51 százaléka nő.