Társoldalunk:

Így ünneplik az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázókat

2018.02.22. 19:28

Történelmet írt a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű férfi váltó Phjongcshangban, miután Magyarország történetének első olimpiai aranyérmét szerezték a gyorskorcsolya 5000 méteres távján. Természetesen záporoznak a gratulációk és az üzenetek a csapat felé, a világon mindenki felkapta a fejét a sikerre. A közösségi oldalakon megjelenő bejegyzéseket ebben a cikkünkben osztjuk meg olvasóinkkal.

Hosszú Katinka így üdvözölte a győztes négyest.

A Liu-testvérek húga Léna, valamint a kisebbik fivér, Shaoang barátnője a Tüskecsarnokban szurkolta ki a győzelmet, majd a Digi Sport-Sport 24 kameráinak nyilatkoztak az érzéseikről.

A Reuters twitter oldalán köszöntötte a téli olimpia aranyérmes nemzetei között Magyarországot.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Facebook-oldalán méltatta a váltó tagjait.

Orbán Viktor megköszönte a történelmi aranyérmet

Magyarország miniszterelnöke boldog, hogy ezt is megélhettük.

Az olimpiai hetedik síző, a sérülése miatt a téli olimpiáról lemaradó Miklós Edit is gratulált a történelmi aranyéremhez.

Két olimpiai bajnokunk, a párbajtőröző Szász-Kovács Emese, és a kajakos Szabó Gabriella együtt nézték a magyar rövidpályás gyorskorcsolya váltó aranyérmét.

A magyar válogatott veszprémi kézilabdázó, Lékai Máté tévés műsorvezető párja, Kiss Ramóna is gratulált az Instagramon.

A Telekom Veszprém kézilabdázója, Nagy László is gratulált az aranyéremhez.

Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó sem feledkezett meg a téli olimpiai aranyérmet nyert gyorskorcsolyázókról.