Társoldalunk:

Miklós Edit: ami történt, számomra felháborító

2018.02.22. 19:14

Míg a jégpályák környékén boldog magyarokkal találkozik az ember, addig a freestyle síző Sweany Elisabeth pjongcsangi produkciója óta a sízőknél áll a bál. A Magyar Sí Szövetség jelenlegi, ám több jogkörétől is megfosztott elnöke, Bajai András ugyanis komoly nézeteltérésbe keveredett korábbi kollégájával, barátjával, a szervezetet állítólag a háttérből irányító Kaszó Klárával – számolt be DIGI Sport – Sport 24 című műsora.

"Én is a Kaszó Klára által létrehozott szavazógép eredményeként nyertem 52:11 arányban a választáson" - emlékeztetett Bajai András, a Magyar Sí Szövetség elnöke.

A választás óta azonban nagyot fordult a világ a sportági vezetésben, és bezárultak bizonyos kapuk is. De leginkább csak Bajai András számára, akit már a szövetség irodájába sem engednek be.

"Úgy érezzük, hogy egy válsághelyzet van ismét a magyar síszövetségben. Én nagyon szomorú vagyok, hogy hat hónapon belül, úgy tűnik, hogy a harmadik elnök is el fog tűnni a síszövetség éléről" - tette hozzá Bajai András.

Miklós Edit akár a versenyzést is abbahagyhatjaForrás: MTI/Illyés Tibor

Márpedig, ha legjobb síelőnkön múlik, akkor az elnöknek valóban távoznia kell, máskülönben Miklós Edit drasztikus lépésre szánja magát. "A magyar sísportot így nem tudnám segíteni. Úgy gondolom, a jelenlegi elnökség, a főtitkár, ők az igaziak, és ők tudnának segíteni, hogy legyen tovább fejlődés. Hogy ha Bajai András és Vámos Attila marad a szövetség élén, akkor semmiképpen sem lesz fejlődés. Ami történt, számomra felháborító. Nem tudom, milyen megoldás lenne a jó. Talán új elnök, új elnökség kellene, és újrakezdeni ezt az egészet" - fogalmazott az olimpiai hetedik síző, hozzátéve, hogy ha a mostani elnök és ügyvezető marad, akkor ő abbahagyja a versenyzést.

Bajai András megpróbálta az újrakezdést, hiszen a néhány napja nevezte ki ügyvezető elnöknek korábbi riválisát, Vámos Attilát. "Nagyon érdekes pozíció, kényelmes az enyém, mert felelősséggel nem tartozom, viszont bármit csinálhatok, amit az elnök, elméletileg. De természetesen ez nincs így, én az elnök úrnak segíteni szeretnék. Ez egy

egész komoly pálfordulás volt, néhány napja keresett meg az elnök úr azzal, hogy igazunk volt, mert azon a bizonyos közgyűlésen mi nagyon komoly ellenfelek voltunk. Elnök úr nagyon durván fogalmazta meg gyakorlatilag ugyanezeket a tételeket, ezúton is köszönöm neki, hogy ezt felvállalta, és elmondta a sajtó nyilvánossága előtt."

Hogy ne kerüljön lejtőre a magyar sísport, ahhoz úgy néz ki, tényleg konszenzusra lesz szükség. Más esetben komoly áldozatokat követel majd a vita.