Társoldalunk:

Zűrös ügyei ellenére egyre jobb formában Tiger Woods

2018.02.26. 11:04

A korábbi világelső Tiger Woods visszatérése óta a legjobb teljesítményét nyújtotta a profi golfozók vasárnap zárult Honda Classic elnevezésű viadalán, melyen a 12. helyen végzett Floridában.

A sportág elmúlt több mint két évtizedének első számú alakja tavaly november végén egy meghívásos versenyen tért vissza majdnem egyéves kihagyás után, majd a US PGA Touron január végén szerepelt először. A legrangosabb sorozatban első versenyén a 23. lett, egy hete viszont két nap után kiesett a Genesis Openen.

Most nem esett kiForrás: AFP/2018 Getty Images/Mike Ehrmann

Ezúttal nem fenyegette a gyors búcsú réme, ugyanis a Palm Beach Gardensben rendezett, 6,6 millió dollár összdíjazású viadalon kiegyensúlyozottan játszott, és végül a négy napot az alapütésszámmal megegyező 280 ütéses eredménnyel az előkelő 12. pozícióban zárta.

"Úgy érzem, minden egyes nappal egyre jobban megy a játék, s egyre inkább visszarázódok a versenyzésbe" - nyilatkozta elégedetten a 42 éves sportoló.

A versenyt Justin Thomas nyerte úgy, hogy Luke Listhez hasonlóan 272 ütéssel zárt, majd a rájátszás első pályáján azonnal eldöntötte az első hely sorsát.

A 24 éves amerikai golfozó - aki tavaly megnyerte az év negyedik Major-viadalát, a PGA Championshipet - sikeréért 1,188 millió dollárt kapott.