Társoldalunk:

Legyőzője vb-ezüstérmét kapja meg a birkózó, Lőrincz Tamás

2018.03.01. 12:46

A 2017-es párizsi világbajnokságon a kötöttfogásúak 75 kilós súlycsoportjában ezüstérmet szerző orosz Alekszandr Cserhikint doppingvétség miatt megfosztották érmétől, amit az általa az elődöntőben legyőzött Lőrincz Tamás kap meg.

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) csütörtökön kapta meg a hivatalos értesítést a döntésről. A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai 2., vb-3. magyar birkózónak eddig még nem volt ezüstérme világbajnokságról. 

Lőrincz Tamás végül csak felül kerekedett az orosz CsehirkinenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba... Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek" – kommentálta a hírt Lőrincz Tamás

Lőrincz Tamás azt is elmondta, a térdsérülése szépen gyógyul, bő három hét múlva az országos bajnokságon már a tervek szerint szőnyegre lép, ahogy a májusi Eb-n is indul, de természetesen alapvetően az októberi budapesti világbajnokságra készül.

Az MBSZ vezetősége a közeljövőben ünnepélyes és hivatalos keretek között szándékozik átadni Lőrincznek a világbajnoki ezüstérmet.