Vágólapra másolva!
A jelentős anyagi ráfordítást sem sajnálja Darren Ward, hogy bizonyítsa igazát a bíróságon. Az Iron Aquatics úszóklub egykori trénerével minősíthetetlenül viselkedett Shane Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon. A klub egyik tulajdonosa, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka amerikai edző-férje szemtanúk szerint halálosan megfenyegette és lökdöste skót kollégáját a medence mellett. Az ok pedig az volt, hogy nem nevezte be a férfiváltót a versenyre.

– ordította a jelenlévők szerint Tusup. A skót szakember szerint az amerikai tréner megsértette az emberi méltósághoz, a becsülethez és a jó hírnévhez fűződő jogait – számolt be a Blikk.

Az egyesület az incidenst követően megvált Wardtól, aki sérelmei miatt munkaügyi és személyiségi jogi pert indított. Előbbit a bíróságon kívül rendezték a felek, utóbbit azonban nem. A lap elérte a kirúgott edzőt, aki elárulta: sokba kerül a pereskedés, ennek ellenére

pénzt nem követel, csak azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Tusup és cége, az Iron Corporation megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, a becsülethez és a jó hírnévhez fűződő – jogait.

Darren Ward hisz benne, hogy igazat ad neki a magyar bíróság Forrás: Blikk

amelyet az Iron Aquatics alkalmazottjaként el kellett viselnem. Ez az ügy nekem és a feleségemnek anyagilag sokba kerül, de úgy éreztük, hogy így cselekszünk helyesen – írta a jelenleg Új-Zélandon tartózkodó skót szakember.

„Tudtam, hogy drága lesz a per, de végigcsinálom. Nem maradok csendben. Tisztában vagyok azzal, hogy mi történt, amíg a klubnál voltam. Most a bíróságnak kell megítélnie az ügyet a meglévő bizonyítékok alapján."

Ward szerint Tusupék valótlan tájékoztatást adtak a sajtó számára, amikor azt kommunikálták, hogy azért nem folytatják a felek a közös munkát, mert több ponton sem egyeztek a szakmai elképzeléseik.

Ezért szerepel másodrendű vádlottként az Iron Corporation is a perben. Az első tárgyaláson nem jelent meg Tusup, a másodikon csak ő vett részt, míg a harmadikra az ügyvédeik mentek el. Az ítélethirdetésen egyiküknek sem kötelező személyesen ott lennie.

Éveken keresztül elválaszthatatlanok voltak egymástól Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ami Hosszú Katinkát illet, a háromszoros olimpiai bajnok úszó korábban arról beszélt, hogy – idén először –

ebben a hónapban már versenyezni akar, nem biztos, hogy így lesz. A hétvégi sarcellesi pénzdíjas viadalt biztosan kihagyja,

s lehet, az ob-n sem vesz részt. A bizonytalanság oka főként a magánéleti krízise, hiszen válófélben van Tusuptól.