Társoldalunk:

Berecz Zsombor sérülés miatt kihagyja az Európa-bajnokságot

2018.03.09. 09:48

Sérülés miatt kénytelen kihagyni a hétfőn kezdődő Finndingi Európa-bajnokságot Berecz Zsombor, s az utána következő világkupa-versenyen sem indul az Eb-ezüstérmes vitorlázó.

Berecz Zsombor - amint Facebook-oldalán is jelezte - február végén a spanyolországi Cadizban - az Eb helyszínén -, edzés után szenvedett kerékpáros balesetet, eltörött a bal hüvelykujja. Ideiglenes rögzítést kapott, és mintegy kéthetes kihagyással számolt, ám hazatérése után kiderült, nagyobb a baj: műteni kellett. Így a hathetes kényszerszünet és a rehabilitáció miatt az Eb mellett a márciusi Trofeo Princessa Sofián (Palma de Mallorca) és a hyeresi vk-versenyen sem indul. 

Az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor sérülés miatt kihagyja az Európa-bajnokságotFotó: Hirling Bálint - Origo

Bár a hyeresi verseny idején már nem lesz gipsz a kezemen, de messze nem lennék százszázalékos állapotban, ráadásul még tartana a rehabilitáció is, ezért nem erőltetjük az indulást" - nyilatkozott Berecz Zsombor a hunsail.hu-nak, jelezve, a júniusi Kieler Woche vk-versenyen térhet vissza a nemzetközi élmezőnybe.

"Az erős szeles hátszelezés lesz fájdalmas, 15 csomó felett folyamatosan egy száron pumpálni komoly terhelés, ezt kell visszaépíteni" - mondta a következő bő két hónapról. Hozzátette: a július végén kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Aarhusban már semmiféle nehézséggel nem számol, ami a mostani törésből fakadna.