Negyedik súlycsoportban szerzett vb-övet az amerikai bunyós

Adrien Broner v Mikey Garcia GettyImageRank1 SPORT BOXING topics topix bestof toppics toppix
BROOKLYN, NY - JULY 29: Mikey Garcia celebrates his 12 round win over Adrien Broner during their Junior Welterwight bout on July 29, 2017 at the Barclays Center in the Brooklyn borough of New York City. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai Mikey García magyar idő szerint vasárnapra virradó hajnalban egyhangú pontozással legyőzte az orosz Szergej Lipinyecet, és nem csak veretlenségét őrizte meg, de újabb világbajnoki címet is szerzett, immár a negyedik súlycsoportjában. 

Lipinyec az IBF kisváltósúlyú világbajnoki övével a derekán érkezett a San Antonio-i ringbe, de nélküle távozott, miután a 38. profi mérkőzésén 38. győzelmét arató Mickey García egyhangú pontozással elvetta azt tőle. Az amerikai fölényét mutatja, hogy Lipinyec profi karrierje során először a padlóval is megismerkedett.

García a pehelysúlyú, a nagypehelysúlyú és a könnyűsúlyú világbajnoki öve után a negyedik súlycsoportban mondhatja magát világbajnoknak. Hasonló sorozatra eddig csak ketten voltak képesek előtte: a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és a mexikói Juan Manuel Márquez.

Az est másik címmérkőzésén a fehérorosz Kiril Relikh ugyancsak egyhangú pontozással győzte le a kubai Rances Barthelemyt, megszerezve a WBA gazdátlan kisváltósúlyú világbajnoki övét.