Vágólapra másolva!
Nem mindennapi fordulat állt elő Földházi Dávid pályafutásában, aki visszatért az Iron Aquaticshoz, pedig korábban saját döntése révén távozott Shane Tusupék klubjától. Az úszót zavarta, hogy az amerikai edző és háromszoros olimpiai bajnok felesége, Hosszú Katinka szakítása rányomta a bélyegét a tréningeken uralkodó hangulatra. Most mégis visszatér korábbi klubjához, igaz, kényszerhelyzetben volt, mert a Dunaharaszti MTK-tól elküldték.

Ottani edzőjének, Lőrinczi Györgynek ugyanis elege lett az öntörvényű sportolóból.

„Amikor az Irontól átszerződött hozzánk, örömmel fogadtam be, elvégre ifjúsági Eb-harmadik, kiváló hátúszó. Csakhogy kiderült,

– mesélte Lőrinczi a Borsnak.

Földházi Dávid a riói nyári olimpia férfi 200 méteres hátúszás versenyszámának előfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában Forrás: MTI/Illyés Tibor

„A reggel hat órai edzéskezdésről háromszor is elmaradt, és

hiszen azzal az edző-tanítvány viszonyt rombolja. Ráuntam a magyarázkodására, és kértem, keressen magának más felkészítő edzőt.

Úgy tudom, visszatért az Iron Aquaticshoz, ahol újra Tusuppal készül.

Az edző szavait több forrás is megerősítette, hogy valóban visszatért Shane-hez Földházi.

Shane Tusup visszavette a hűtlen Földházit Forrás: Instagram/tusup11

„A közelgő debreceni bajnokságon váltóban háton még számítok Földházira, sportjogilag ugyanis 2021-ig a Dunaharasztinak köteles szállítani a pontokat. Éjjeleken keresztül írtam csak neki az edzésterveket. Erre számomra tűrhetetlenül reagált, és ha ez így folyt volna tovább, elvehette volna fiatal sportolóim kedvét a tisztességes felkészüléstől" – tette hozzá a tréner.