Társoldalunk:

Testvérét is meglepte Gyurta Dániel a visszavonulással

2018.03.29. 07:58

Gyurta Dániel olimpiai és háromszoros világbajnok mellúszó kedden hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul. A végső döntést decemberben hozta meg, de még testvére, Gyurta Gergely előtt is titkolta a dolgot – írja a borsonline.

„Az utolsó pillanatig titkolta a döntését. Engem sem avatott be, bár azért sejtettem, hogy mire készül. Sajnos az utolsó két éve nem úgy sikerült, ahogy szerette volna.A természettel nem vehette fel a versenyt, belépett egy olyan korba, ahol már képtelen volt fejlődni– mondta a Borsnak az Eb-bronzérmes Gergely. – Nekem óriási erőt ad, hogy ilyen a bátyám. Hatalmas tehetség, nagyon remélem, hogy a nyomdokaiba tudok lépni. Örülnék, ha a versenyeimre ezután is kilátogatna, és szurkolna nekem.

Gyurta Gergely sem tudott testvére visszavonulási szándékárólFotó: Csudai Sándor - Origo

A Bors azt is megkérdezte Gyurta Gergelytől, hogy örült-e volna annak, ha testvére 50 vagy 100 méteren versenyzik tovább 200 helyett. „Komolytalan lett volna a 200 méter korábbi egyeduralkodójának, ha csak féltávon indul. Ráadásul a 100 mezőnye is rendkívül erős.Dani volt már a világ tetején, így azért könnyebb visszavonulni."