Két szettben nyerte első meccsét Mexikóban Babos Tímea

Miami Open - Day 8 GettyImageRank3 People SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH Hungary TENNIS Germany USA Day Florida - US State One Person Sports Activity Key Biscayne Photography Crandon Park Tennis Center Miami Masters Angelique Kerber Itau Timea Babo
KEY BISCAYNE, FL - MARCH 28: Timea Babos of Hungary plays a match against Angelique Kerber of Germany during Day 8 of the Miami Open presented by Itau at Crandon Park Tennis Center on March 28, 2016 in Key Biscayne, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Babos Tímea 1 óra 36 perc alatt verte a cseh Marie Bouzkovát a monterreyi tenisztorna első fordulójában.

A 48 perces első játszmában 3:2 után egy esőszünet borzolta a kedélyeket, de ez sem zavarta meg különösebben a magyar versenyzőt, aki 4:3-nál elvette ellenfele adogatását, majd kiszerválta a játszmát.

Babos Tímea jól kezdett Mexikóban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mike Ehrmann

A második szettben 3:3-ig mindkét játékos hozta a szerváit, majd egy oda-vissza brék után, 4:4-nél újabb Babos-brék következett, végül 5:4-nél második meccslabdáját értékesítve lépett a következő körbe.

Babos következő ellenfele Naomi Broady lesz Monterreyben. Az 1990. február 28-án született brit játékos 136. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 76. (2016. március 7.) volt. Eddig ötször találkozott a két játékos, a mérleg eddig 4-1 Babos javára.

„Nem volt egyszerű ez a mérkőzés a késői kezdés és az esőszünetek miatt, az ellenfél pedig ismeretlen volt számomra. Nem az első körben kell a legjobban játszani, tt a továbbjutás és a két a kétszettes győzelem a legfontosabb. Nagyon élveztem a játékot és a közönség által teremtett hangulatot. Nagyon sokan voltak kint, nagyon szurkolnak nekem itt Monterreyben, szeretek itt játszani, jó volt ismét a centerpályán szerepelni" – olvasható a játékos honlapján a nyilatkozat.

ABIERTO GNP SEGUROS (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (4.)-Marie Bouzková (cseh) 6:3, 6:4