Társoldalunk:

A briteket és a világcsúcsukat is legyőzték az ausztrálok

2018.04.05. 15:09

Világcsúcs született pályakerékpárban az ausztráliai Gold Coaston zajló Nemzetközösségi Játékokon.

A hazaiak férfiválogatottja - Leigh Howard, Sam Welsford, Kelland O'Brien és Alex Porter - 3:49.804 perces időeredménnyel nyerte meg az angolok elleni csütörtöki döntőt a csapatok üldözéses versenyében, s ezzel a britek világrekordját adta át a múltnak. Az eddigi legjobb idő, a 3:50.265 perces csúcs a 2016-os riói olimpián született. 

Az ausztrálok nem hiába üldözték a briteketForrás: AFP/Patrick Hamilton

Ebben a számban két négyfős csapat indul a pálya két ellentétes pontjáról, a táv 4 kilométer, ezt kell minél gyorsabban teljesíteni, vagy a másik gárdát utolérni. A nőknél szintén az ausztrálok nyertek, megelőzve Új-Zélandot, de ők "csak" új nemzetközösségi rekorddal.

A Nemzetközösségi Játékok négyévente tartott, több sportágat felölelő nemzetközi sportesemény, ebben a kategóriában a második legnagyobb az olimpiai játékok után. A résztvevő sportolók száma körülbelül 5000. A brit nemzetközösségnek jelenleg 53 tagja van, de a játékokon való indulásra 71 csapat jogosult, az Egyesült Királyság négy tagja - Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország - például külön csapatokat nevezhet.

A 21. Nemzetközösségi Játékok Gold Coaston zajlik, de a kerékpáros és sportlövőversenyeket Brisbane-ben rendezik.