Vágólapra másolva!
Verrasztó Dávid a pénteki első és harmadik hely után szombaton két győzelemmel folytatta szereplését az úszók Golden Tour elnevezésű franciaországi sorozatának harmadik, befejező állomásán Marseille-ben.

Első aranyérmét a 200 méteres pillangó fináléjában szerezte, ahol nagy fölénnyel nyert (2:00.30 p), majd bő félórával később 200 méter vegyesen diadalmaskodott (2:03.54), itt már szorosabb csatában. A két szám között elindult a 200 méteres mellúszás döntőjében is, ahová a harmadik legjobb idővel került be a délelőtti selejtezőből, de az esti versenyből - derült ki a viadal honlapjáról - kizárták.

Verrasztó Dávid pénteki első és harmadik helye után szombaton 200 pillangón és 200 vegyesen is diadalmaskodott Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az első nap Verrasztó 800 méter gyorson harmadik lett, míg 400 méter vegyesen - a szám kétszeres Európa-bajnokához és kétszeres vb-ezüstérmeséhez méltóan - magabiztosan végzett az élen.
A zárónapon, vasárnap négy számban indul.

A pénzdíjas versenysorozat február elején Nizzában rajtolt, majd márciusban Sarcelles-ben folytatódott és Marseille-ben ér véget.