Vágólapra másolva!
Lenyűgöző küzdősportgálát láthatott a több ezer érdeklődő péntek este a BOK Csarnokban. A Bellator MMA 196 és Kick-boxing 9 eseményen nem volt hiány hatalmas küzdelmekből, óriási pofonokból, látványos rúgásokból, izgalomból és show-ból sem. Láthattunk feltörekvő fiatalokat, rutinos versenyzőket, klasszisokat, valamint leendő világsztárokat is. Az estét pedig egy óriási magyar K.O. koronázta meg.

Magyar szempontból nem kezdődött igazán jól az este, miután a mini kick-box tornán Magyarország három profi versenyzője 2-1- es vereséget szenvedett Olaszország csapatától. Pokorni Ádám nem bírt Najib Idalival, Habash Antoine azonban viszont egyhangú pontozással egyenlített Salvatore Cicerone ellen. Minden Győrfi Csabán múlott, azaz mégsem. Sajnos a magyar harcos megsérült, így nem ment végig a meccse, az olaszok pedig 2-1- re győztek. A veszteseket vigasztalhatta, hogy a közönség győztesként ünnepelte őket, és Simicskó István honvédelmi minisztertől kupát is kaptak.

Rákóczi Renáta meccse előtt Jorina Baars a második menetben fejezte be sikerrel Athina Efmorfiadhi elleni meccsét, míg Éder Lopes egyhangú pontozással győzött a rutinos John Wayne Parr ellen. Rákóczinak viszont nem sikerült a török Sabriye Sengul elleni küzdelem bíróit meggyőznie arról, hogy ő volt a jobb: megosztott pontozással hozták ki győztesnek Sengult.

Ezt követően Alekszej Ignasov és Dzevad Poturak próbálták visszaidézni ifjúságukat, és, ha ez nem is sikerült, arról meggyőződhettünk, hogy még mindig roppant kemények, Poturak nagyot tud ütni, Ignasov okosan harcol.

Dzevad Poturak (jobbra) nagyokat ütött Forrás: Bellator.hu

Ha nem is volt olyan heves a küzdelem, mint mondjuk azon a kilenc évvel ezelőtti egymás elleni budapesti meccsükön, azért jó szórakozás volt. Végül Ignasov megosztott pontozásos sikerét hirdette ki a vezetőbíró.

Raymond Daniels megvédte Bellator-világbajnoki címét a francia Djibril Ehouo ellen, az amerikai látványos körülmények közepette vonult a ringbe, és látványos győzelmet ünnepelhetett. A címvédő pazar pörgőrúgásaival és gyors ütéseivel nem igazán tudott mit kezdeni a kihívó, aki bár mindent megpróbált, egyhangú pontozással kapott ki.

Az MMA-szekcióban számunkra két fontos meccs is volt: ifjabb Növényi Norbert először lépett ketrecbe Magyarországon hivatalos mérkőzésen. Ennek megfelelően igencsak aktív volt, rendkívül harcos, lelkes stílusa pedig sikert hozott Mehmet Yüksellel szemben.

Kevesebb, mint öt perc után Növényi hátsó fojtással kényszerítette feladásra riválisát.

Borics Ádám meccse előtt Ed Ruth és Denise Kielholtz is nyert. A magyar MMA feltörekvő reménysége (sőt már több is annál) egyrészt megőrizte veretlenségét, másrészt pedig egy látványos térdrúgással intézte el Teodor Nikolovot.

Borics Ádám nem kegyelmezett Forrás: Bellator.hu

Miközben riválisát hordágyon vitték ki a ketrecből, füttyszó harsant fel a csarnokban. Ez azonban nem a keményen küzdő bolgár-orosznak szólt, hanem a nézőtérről Boricsnak mutogató ír Gallaghernek. Persze, a „Kölyök" sem maradt adós, Conor McGregor jó haverjának jelezte: „barátom, találkozunk még..."

Legközelebb talán már világbajnoki címmeccset vívhat a „Kölyök" Budapesten.