Társoldalunk:

Másfél évre eltiltották az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt

2018.04.10. 16:44

Jövő év júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztiánt – értesült az SzPress Hírszolgálat.

A sportoló szervezetében ez év január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzésen tiltott szert találtak. Az illetékes bizottság a keddi ülésén elfogadta a sportoló érvelését, mely szerint a tiltólistán található, teljesítményfokozásra viszont nem alkalmas anyag a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, továbbá bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy pozitívan befolyásolja a sportteljesítményét.

Miután a sportoló vizeletében talált nem teljesítményfokozó szer kizárólag versenyidőszakban minősül tiltottnak, a bizottság 2019 júliusáig tiltotta el Pars Krisztiánt mindennemű sporttevékenységtől.

Pars Krisztiánra hosszú pihenő várForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak" – mondta Pars a keddi doppingfegyelmi tárgyalást követően. - Elnézést kell kérnem a családomtól, az edzőmtől és mindenkitől, aki mellettem állt az évek során. A rám váró másfél éves kényszerpihenő alatt sportolóként kötelességemnek érzem, hogy kiköszörüljem a csorbát, és aztán megmutassam, hogy mire vagyok még mindig képes. Mindezt a nyilvánosság elkerülésével szeretném tenni, ezért tisztelettel kérem a média képviselőit, hogy ezt tegyék lehetővé nekem" – zárta vallomásnak is tekinthető mondatait a kétszeres Európa-bajnok.

Gyulai Márton szerint szomorú nap ez a magyar atlétika történetébenForrás: telesport.hu

Szomorú nap ez a magyar atlétika történetében, ugyanakkor meggyőződésem, hogy Pars Krisztián már most tanult a hibájából,és az előtte álló időszakban újra be fogja bizonyítani, hogy mekkora az akarat ereje és a küzdeni tudása" – kommentálta a történteket Gyulai Márton a MASZ főtitkára. - A szövetség bízik abban, hogy Krisztián esete intő példa lesz minden magyar sportoló számára, tanulva abból, hogy a legnagyobb bajnokok is hibázhatnak. Bár most egy időre el kell engednünk a kezét, de várjuk, hogy jövő nyáron újra dobókörbe lépjen, mert tudjuk, hogy van még jó néhány nagy dobása."