A Tour de France előtt döntés születhet Froome ügyében

CYCLING - TOUR DE FRANCE SAITAMA CRITERIUM 2017 2018 CRITERIUM CYCLING Cyclisme France Japan JAPON SPORT TDF Tour
Christopher FROOME (GBR) Yellow Leader Jersey, fans, public during the 5th Tour de France Saitama Criterium 2017, during the 5th Tour de France Saitama Criterium 2017 , Saitama - Saitama (58,9km), in Saitama, Japan, on November 4, 2017 - Photo Tim de Waele / DPPI
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke szerint még a Tour de France kezdete előtt döntés születhet a francia körversenyen címvédő Chris Froome doppingügyében.

"Úgy gondolom, a Giro d'Italia előtt nem lesz döntés, de a Tour előtt remélem, hogy igen. Ez a szituáció

- mondta a L'Equipe-nek David Lappartient arra utalva, hogy a nyilvánosság egy része doppingolással gyanúsítja a kerékpárost, miközben még nem született döntés az ügyében.

A Tour de France előtt döntés születhet Froome ügyében Forrás: DPPI/De Waele Tim

A 32 éves brit versenyzőről december közepén derült ki, hogy pozitív tesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen. A szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki. Az összetettben győztes Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, mert engedéllyel használja a készítményt.

A Vueltán elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját.

A négyszeres győztes Froome annak ellenére készül a rekordbeállítást jelentő ötödik diadalára a július 7-én kezdődő Touron, hogy egyelőre kérdéses a szereplése. Idén eddig két viadalon - az andalúziai és tirrén-adriai körversenyen - állt rajthoz.