Az Olimpiai Bajnokok Klubja köszöntötte a phjongcshangi győzteseket

BURJÁN Csaba; LIU Shaoang; KNOCH Viktor; LIU Shaolin Sándor
Budapest, 2018. április 16. Liu Shaoang, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor és Knoch Viktor, a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjai (b-j) a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának rendezvényén a fővárosi Larus Étteremben 2018. április 16-án. A klubnapon köszöntötték és tagokká fogadták a váltó tagjait. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja hétfőn köszöntötte és tagjává fogadta a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjait, Burján Csabát, Knoch Viktort, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort.

A különleges klubnapon a sporttörténelmet író bajnokok köszöntésére sok ötkarikás aranyérmes gyűlt össze, köztük Gedó György, Szász Emese, Martinek János, Darnyi Tamás, vagy éppen a 97 éves, legidősebb olimpiai bajnok Keleti Ágnes.

- kezdte beszédét Nébald György kardvívó, a klub elnöke. Ezt követően köszönetet mondott a családtagoknak, barátoknak, edzőknek és szurkolóknak, akik a csúcsig kísérték a versenyzőket. "Ti már célba értetek, Isten hozott benneteket a klubban".

Nébald György kardvívó, a klub elnöke (balra) átadja az olimpiai bajnoki klubtagságot igazoló érmet Liu Shaolin Sándornak Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A váltó két pécsi tagját, Burján Csabát és Knoch Viktort Vári Attila vízlabdázó, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Laudációjában kiemelte, hogy Burján nemcsak a sportban jeleskedik, az ELTE matematika szakát végezve a tanulásban is helyt áll.

- fogalmazott Vári.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor laudációját Hunyadi Emese, osztrák színekben olimpiai aranyérmet szerző gyorskorcsolyázó mondta.

"Nektek, a váltónak köszönhetően egy téli sportág került az érdeklődés középpontjába, gyerekek sokasága akar gyorskorizni titeket követve"

- mondta Hunyadi.

Az olimpiai bajnoki klubtagságot igazoló érmet Nébald György adta át a váltó tagjainak, míg Schmitt Pál, a klub tiszteletbeli elnöke Herendi-emléktárggyal jutalmazta a váltó ötödik tagját, Oláh Bencét, aki tartalékként nem lépett jégre.
Kulcsár Krisztián elnök a Magyar Olimpiai Bizottság ajándékait adta át a sporttörténelmi sikert elérő versenyzőknek.
Az esemény végén Liu Shaolin Sándor megköszönte, hogy ilyen sok régi bajnok eljött a köszöntésükre.

- mondta Liu Shaolin Sándor.