Vágólapra másolva!
Hiába fordította meg az első szettet 2:5-ről, összesen 3 játszmalabdát hárítva Novak Djokovic, a 24 éves Dominic Thiem játéka inkább emlékeztetett a szerb néhány évvel korábbi teljesítményére: mindenre volt válasza, rendkívül labdabiztosan teniszezett és a ponot érő, extra megoldások sem hiányoztak a fegyvertárából. Ennek megfelelően hátrányból is visszajött és 2 óra 30 perc alatt 6:7, 6:2, 6:3-ra győzött.

Novak Djokovic legutóbb tavaly júniusban mérkőzött Dominic Thiemmel, a Roland Garros negyeddöntőjében. A fiatal osztrák öt vereség után, pályafutása során először jobbnak bizonyult a szerbnél (7:6, 6:3, 6:0) és csütörtökön is ő volt az esélyesebb. Az idén tíz meccset játszott már salakon és kilencet megnyert.

Az első játszmában egyből brékelt az 5. kiemelt osztrák és az előnyét magabiztosan őrizte 5:2-ig,

a szerb még fogadóelőnyig sem jutott.

Aztán a szettért szerválva kicsit belassult Thiem, nem játszott annyira agresszíven, mint addig és ennyi elégnek bizonyult ahhoz, hogy Djokovic visszajöjjön a meccsbe. A váratlan fordulat ellenére az érezhető volt, hogy Thiem nem fog összetörni, egyértelműen ő teniszezett jobban.

Dominic Thiem először győzte le Novak Djokovicot Forrás: AFP/Valery Hache

A 2. és a 3. játszmában Dominic Thiem nem is engedte érvényesülni a Rolex Monte-Carlo Masters 2013-as és 2015-ös bajnokát. A korábbi világelső próbálkozott, de nem volt esélye, ezúttal még a negyeddöntőbe sem jutott be.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Cilic (horvát, 2.)-Raonic (kanadai, 14.) - játék nélkül
A. Zverev (német, 3.)-Struff (német) 6:4, 4:6, 6:4
Dimitrov (bolgár, 4.)-Kohlschreiber (német) 4:6, 6:3, 6:4
Thiem (osztrák, 5.)-Djokovic (szerb, 9.) 6:7 (2-7), 6:2, 6:3
Goffin (belga, 6.)-Bautista Agut (spanyol, 11.) 6:4, 7:5