Társoldalunk:

A vitorlázó Érdi Mária ötödik a hyéres-i világkupaversenyen

2018.04.30. 15:22

A Laser Radial hajóosztályban versenyző Érdi Mária ötödik lett a vitorlázók világkupaversenyén a franciaországi Hyéres-ben.

A magyar szövetség hétfői beszámolója szerint a Rio de Janeiró-i olimpikon az egyik futamot megnyerte, valamint harmadik, ötödik és kilencedik helyezése is volt a 64 fős mezőnyben.

Nagyon nehéz volt ez a - Hyéres-ben egyébként nem megszokott - gyenge szeles verseny, így különösen örültem az ötödik helynek" - értékelt Érdi Mária, akinek ez a verseny jelentette a főpróbát az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt.

A vitorlázó Érdi Mária ötödik lett a hyéres-i világkupaversenyenForrás: MTI/Illyés Tibor

A keddtől vasárnapig rendezett franciaországi eseményen - a vk-sorozat utolsó állomásán - a Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor alkotta 470-es páros is megnyerte egyik futamát, kétszer harmadik lett, bekerült az éremfutamba, és végül tizedikként zárt.

A 470-es osztály legjobbjai gratuláltak. Nagyon örülünk ennek a helynek, ami a legjobb az eddigi karrierünk során" - összegzett Gyapjas Balázs.

A férfi Laser Standard 68 fős mezőnyében Vadnai Benjamin összetettben a 17. helyen végzett. Testvére, Jonatán a 36. lett.

A világkupasorozatban az olimpiai hajóosztályok profi vitorlázói vehetnek részt, meghívásos alapon. Idén 75 ország több mint kétezer versenyzője állt rajthoz.