Roger Federer ugyanott tér vissza, ahol az eddigi két évben is

Federer
Switzerland's Roger Federer hold the trophy as he celebrates beating Croatia's Marin Cilic in their men's singles final match on day 14 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2018. / AFP PHOTO / Greg Wood / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Roger Federer az előző két évhez hasonlóan a stuttgarti tenisztornán tér vissza azt követően, hogy a komplett salakpályás szezont - benne a francia nyílt bajnoksággal - egészségi okokból kihagyja.

A 36 éves svájci játékos stuttgarti játékát a németországi ATP-torna szervezői szerdán jelentették be. Az egyesben 20-szoros Grand Slam-győztes Federer kényszerszabadságát követően 2016-ban és 2017-ben is ezen a viadalon tért vissza.

Két évvel ezelőtt az elődöntőben, egy évvel később a második fordulóban esett ki.

Az idei verseny június 9-től 17-ig tart majd, Federer számára pedig ráhangolódást jelent az idény harmadik GS-viadalára, a július 2-án kezdődő wimbledoni bajnokságra. Utóbbit Federer nyolcszor nyerte meg, jelenleg is ő a címvédő.
A svájci sztár legutóbbi két mérkőzését elveszítette - az Indian Wells-i torna döntőjét, majd Miamiban a második fordulós meccsét -, és

március végén térd- és hátproblémái miatt úgy döntött, hogy a salakpályás tornákon az előző évekhez hasonlóan idén sem vesz részt. Ehelyett inkább pihen és a füvespályás idényre készül.

Időközben Rafael Nadal megelőzte őt a világranglista élén, bár a spanyol előnye jelenleg mindössze száz pont, és svájci ellenfelével szemben neki jócskán vannak megvédendő pontjai.