Társoldalunk:

Asztalitenisz csapat-vb: újabb magyar győzelem a férfiaknál, megvan a cél

2018.05.03. 22:37

A magyar férfi válogatott megnyerte első fordulós mérkőzését a másodosztály felsőági rájátszásában a svédországi Halmstadban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon, és ezzel teljesítette az előzetesen kitűzött célt.

Aranyosi Péter együttese - Ecseki Nándor, Majoros Bence, Szudi Ádám - a világranglistás helyezések alapján jobb erőkből álló argentinokat verte csütörtökön 3-0-ra úgy, hogy még szettet sem veszített.
Pénteken ismét azok az olaszok lesznek az ellenfelek, akiket a magyarok a csoportküzdelmek során egyszer már legyőztek, nagy csatában, 3-2-re.
Az előző vb-n 33. magyar válogatott egy vereség mellett az ötödik sikerét aratta, és ezzel teljesült a cél, ugyanis a folytatásban a 25-32. helyért küzdhet.A 24 csapatos élvonalban szereplő magyar női válogatott is pénteken lép legközelebb asztalhoz, a 13-20. helyért zajló rájátszás első körében az indiai gárda lesz a riválisa.

Ecseki Nándor esélyt sem hagyott ellenfelénekForrás: OlineSportMediaKft./Hoffer Szilvi / Peli Laszlo

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
férfiak, másodosztály, G csoport:
a 25-36. helyért, 1. forduló:
Magyarország-Argentína 3-0
Majoros Bence-Gaston Alto 3-0 (5, 13, 4)
Szudi Ádám-Horacio Cifuentes 3-0 (9, 9, 2)
Ecseki Nándor-Pablo Tabachnik 3-0 (8, 4, 6)

Az első és a másodosztályban azonos volt a lebonyolítás: a körmérkőzés után a négy hatos csoport első három helyezettje jutott tovább a felső ágra, a csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe, a másodikok és harmadikok pedig az első fordulóba. A csoportok negyedik, ötödik és hatodik helyezettjei a 13-24., illetve a 37-48. helyért játszanak a folytatásban. A második vonal első két helyezettje - a vb 25. és 26. helyezettje - a következő csapat vb-n az első osztályban szerepelhet.
A pénteken következnek az elődöntők, a női fináléra szombaton, a férfira vasárnap kerül sor.