Társoldalunk:

Birkózó Eb: Barka Emese a bronzéremért mérkőzhet

2018.05.03. 17:38

Barka Emese kikapott az elődöntőben, így pénteken a nők 57 kilogrammos kategóriájának egyik bronzmérkőzésén léphet szőnyegre az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

A magyar sportoló, aki az utóbbi időben több sérüléssel is bajlódott, remek győzelemmel kezdte meg szereplését délelőtt, ám a négy között nem bírt a bolgárok Eb-győztesével, Biljana Dudovával.
A meccs a lehető legrosszabbul indult magyar szempontból, ugyanis a Csepel versenyzőjén hamar egy négypontos akciót csinált riválisa. A folytatásban Barka nagy erőket mozgósított, ám akciót nem tudott bemutatni, Dudova viszont a második menetben is levitte egyszer, így végül 7-1-re győzött.
A vb-, és Eb-bronzérmes Barka pénteken a német Laura Mertensszel küzd majd meg a dobogóért.A nap másik két magyarja, Dénes Mercédesz (53 kg) és Sleisz Gabriella (65 kg) egyaránt a vigaszágon folytathatja majd a versenyt péntek reggel, miután legyőzőik - az orosz Sztalvira Orsus és az azeri Elisz Manolova - beverekedték magukat a döntőbe.