Djokovicot senki sem kényszeríti arra, hogy teniszezzen

Djokovic
Novak DJOKOVIC from Serbia during the Barcelona Open Banc Sabadell 66ş Trofeo Conde de Godo at Reial Club Tenis Barcelona on 25 of April of 2018 in Barcelona. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Újabb korai búcsúja ellenére derűlátóan tekint a jövőbe Novak Djokovic, a szerbek 12-szeres Grand Slam-bajnok teniszezője.

A 30 éves játékos kétszeres tornagyőztesként már a 32 között búcsúzott szerdán Madridban, mivel három szettben kikapott a brit Kyle Edmundtól. Ezzel idei mérlege hat győzelem és hat vereség.

"Vannak pozitív tanulságai is ennek a meccsnek, bár nyilván csalódott vagyok, hogy ilyen korán kiestem.

szögezte le a volt világelső.

Az ATP-rangsor jelenlegi 12. helyezettje tavaly fél évet hagyott ki könyöksérülés miatt, majd idén az Australian Openen és Monte-Carlóban a nyolcaddöntőig, Indian Wellsben és Miamiban pedig a második fordulóig jutott, azaz csak Melbourne-ben nyert három meccset.

Djokovic tavaly 2009 óta először nem vívott Grand Slam-döntőt, és sorozatban 51 GS-szereplés - és 21 finálé - után lépett vissza a szeptemberi US Opentől.

Novak Djokovic derűlátóan tekint a jövőbe Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

"Ausztráliában összeszorítottam a fogam, és küzdöttem, pedig még nem álltam készen a visszatérésre, majd jött a könyökműtét.

jelentette ki a 68-szoros tornagyőztes, aki néhány hete újra régi edzőjével, Marian Vajdával készül.

"Ennek a visszaesésnek meg kellett történnie velem, hogy tanuljak belőle, hogy erősebb lehessek, hogy fejlődhessek játékosként és emberként is. Hálás vagyok érte. Vannak rosszabb dolgok is az életben" - tette hozzá Djokovic.