Hat név már megvan a két kajaknégyesbe

Somorácz Tamás; Ceiner Benjámin; Hufnágel Tibor; Kugler Attila Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20.
Hufnágel Tibor (j), Ceiner Benjámin (j2), Kugler Attila (b2) és Somorácz Tamás a férfi kajaknégyesek 1000 méteres versenyének B döntőjében a Rio de Janeiró-
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Hufnágel Tibor (j), Ceiner Benjámin (j2), Kugler Attila (b2) és Somorácz Tamás a férfi kajaknégyesek 1000 méteres versenyének B döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 20-án. A magyar egység a harmadik helyen végzett, így összesítésben a 11. helyen zárt. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak még két embert kell találnia a Világkupákon induló két 500-as férfi kajaknégyesbe. A szegedi rangsorolón a szövetségi kapitányt nagyon sok számban meglepték a versenyzők a remek időeredményekkel.

A kapitány elégedett volt a csütörtöktől szombatig rendezett szegedi rangsoroló eredményeivel férfi kajakban, szerinte voltak nagyon jó teljesítmények a négyesbe válogató versenyek közül 400 egyesben, 500 párosban, de 200 egyesben is.

„Hat név van a fejemben, akik a rangsorolón meggyőztek a teljesítményükkel. Ehhez még két emberen gondolkozom,

A két egységnek egyenlő feltételeket szeretnénk biztosítani, mindkettő indulni fog a szegedi és a duisburgi Világkupán is különböző összeállításban, majd ezután döntünk arról, hogy melyik négyes vág neki az Európa-bajnokságnak" – idézi a szakembert a Kajakkenusport.hu honlap.

Nagyon meg kell küzdeni a címeres trikóért Forrás: MTI/Kovács Tamás

Női kajakban a szövetségi kapitány szerint egyesben nagyon jó idők születtek, Bodonyi Dóra 500 méteren elért sikerével és a sérüléséből visszatért Kárász Anna formájával is elégedett, noha láthatóan neki még szüksége van egy kis versenyrutinra.

„(Bodonyi) Dóri elmondta, hogy élete formájában van, ez mindenképp biztató,

A döntőben olyan remek eredmények születtek, hogy meglepett, hogy májusban már ilyen jól tudnak menni."

A kapitány elmondta, hogy ez még korántsem a teljes lista, hiszen a nőknél ott van még a tavalyi vb-résztvevőként automatikusan Vk-induló Medveczky Erika, valamint az 500-on a döntőben nem indult Takács Tamara, de a visszatérő Kozák Danutára és Csipes Tamarára, és a betegséggel küzdő Lucz Dórára is lehet még számítani azok közül, akik most nem álltak rajthoz 500 egyesben.

Hüttner Csaba szerint az olimpiai programba felkerült női kenuban évről évre egyre erősebb a mezőny,

de az tény hogy a két győri lány, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, valamint Lakatos Zsanett kiemelkedik a mezőnyből.

Férfi kenuban nagyon tetszett a szövetségi kapitánynak az 1000 egyesben mutatott Kiss Tamás-Bodonyi András csata, amelyet remek hajrával végül Kiss Tamás nyert meg.