Társoldalunk:

130 milliárdos kártérítést kapnak a Nassar-ügy áldozatai

2018.05.17. 11:10

Az amerikai egyetemi sportok történetének legnagyobb összegű kártérítését fizeti a Michigani Egyetem a pedofil és szexuális ragadozó gyógytornász, fizioterapeuta Larry Nassar áldozatai számára.

A Michigani Egyetem (Michigan State University) a felperesekkel kötött peren kívüli megállapodás értelmében 500 millió dolláros (kb. 133 milliárd forint) kártérítést fizet összesen 332 áldozatnak, akik bírósági keresetet nyújtottak be az egyetem korábbi dolgozója, Larry Nassar ellen, írja az ESPN amerikai sportoldal.

Az összegből 425 millió dollárt osztanak szét a megegyezést aláírók között, a fennmaradó 75 millió dollárt pedig zárolják arra az esetre, ha további áldozatok jelentkeznének. 

Larry Nassar a bírósági tárgyalásonForrás: AFP/Rena Laverty

Larry Nassar az egyetemi tornacsapat - majd hosszú ideig az amerikai válogatott - orvosa, fizioterapeutája volt, akit 2015-ben jelentett föl egy korábbi tornász szexuális zaklatás miatt. Az ügyben indított nyomozás alátámasztotta a vádakat, Nassart pedig idén tavasszal pedofil és szexuális bűncselekmények miatt 175 évig terjedő fegyházbüntetést kapott.