Vágólapra másolva!
A Felix Promotion júniusban, szokásához híven, hosszabb nyári szünetet tart, előtte azonban még sort kerít egy igen nívósnak ígérkező gálára. Ha az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz, akkor a várpalotai Thury-vár udvarán léphetnek kötelek közé a legjobb honi profi bunyósok, élükön Bacskai Balázzsal.

Várpalota mindig is nehezen adta meg magát, a törökök is megdolgoztak érte, hogy a falakon belülre kerüljenek, és az utóbbi években a Felix Promotion is harmadszor tér vissza a Bakony lábánál álló, egyik legépebben megmaradt középkori magyar végvárhoz.

2016 szeptemberében ugyan Szellő Imre itt nyerte el a WBO nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét Hamilton Ventura legyőzésével,

de a bokszolók számára hasonlóan emlékezetes marad a kora őszi este, amely úgy csípett, mint Berki Fecó egyenesei. Egy évvel később napokkal a rendezvény előtt került át a várba meghirdetett gála a Gál Gyula Sportcsarnokba, ahol Egedi Renátó teltház előtt hódította el a WBO ifjúsági Európa-bajnoki övét.

Most pedig jöhet a harmadik fejezet, és, ha hihetünk a meteorológusoknak – és miért ne hinnénk –, akkor hibátlan kora nyári este lesz, tökéletes alkalmat kínálva egy szabadtéri gálára.

Bacskai Balázs már megszokta a profi gálák hangulatát Fotó: Polyák Attila - Origo

A hangulatról pedig egy nyolc fogásos „menüvel" gondoskodik a piacvezető magyar promóció, melynek koronája Bacskai Balázs tíz menetre kiírt nagyváltósúlyú csatája lesz a rutinos venezuelai Jean Carlos Prada ellen. Amikor azt írjuk, hogy rutinos, egyáltalán nem a levegőbe beszélünk!

Prada – hasonlóan Bacskaihoz – képviselte hazáját olimpián, 2004-ben Athénban húzott kesztyűt. Profiként 43 mérkőzés van mögötte, ezek közül 36-ot megnyert, 25-öt kiütéssel ráadásul. Hívatásos ökölvívóként jó pár "skalpot" megszerzett már, és a WBA és WBC regionális öveit is birtokolta.

„Prada jó ökölvívó, de egy éve már végigbokszoltam egy kemény tíz menetes mérkőzést, egy ugyancsak jó ökölvívó ellen, úgyhogy

– utalt az amatőrként junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok Benji a Harcsa Norbert elleni debütálására. – Már megszoktam ezeket a számokat. Természetesen a kiírt menetszámra készülök az edzéseken, de nem fogok könnyeket hullatni, ha hamarabb befejeződik a küzdelem, mint ahogy áprilisban, Nagyváradon is történt."

Persze azért a veretlen (6-0) magyar bajnok kellően óvatos is, tudja, hogy jó lesz vigyázni. A latin-amerikai bunyósok közismerten képzett, csupa szív harcosok, így Prada is. „Ráadásul fordított alapállású, ami nem kifejezetten a kedvencem.

Felkészültünk rá, és a küzdelem során nem szabad hibáznom. Ha ez sikerül, akkor profi karrierem eddigi legkomolyabb győzelmét arathatom."

A gálán ringbe lép több többé-kevésbé helyi kötődésű bunyós, így a székesfehérvári trió, azaz Törteli Balázs, Márton Balázs és Hegyi Barnabás, valamint a Balatonalmádiban élő cirkálósúlyú magyar bajnok, Darmos József is. Lesznek román vendég ökölvívók is, így

a két kiváló veretlen Eronim Aradoaie és Cezar Juratoni, illetve a volt WBA Nemzetközi bajnok Flavius Biea.

Az eseményre az ellenfelek Venezuelából, Dániából, Boszniából, Franciaországból és Olaszországból érkeznek.

A Felix Promotion International idei negyedik rendezvényét is a közszolgálati M4 Sport csatorna sugározza élőben 22.30-tól. További információért, beleértve a jegyvásárlással kapcsolatos részleteket, keressék fel a www.felixpromotion.com honlapot, az exkluzív videós tartalmakért pedig csatlakozzanak az iroda Facebook oldalához.

Fontos változás: az időjárás előrejelzések alapján a szervezők a rendezvényt átették a várpalotai Gál Gyula Sportcsarnokba.