Társoldalunk:

Kockás hasak és feszes fenekek a színpadon - képek

2018.06.01. 10:29

Nyolc arany-, tíz ezüst- és tizenegy bronzérmet nyertek a magyarok a WBPF nevű szervezet Szlovákiában rendezett fitnesz és testépítő Európa-bajnokságán. Volt olyan versenyzőnk, aki három érmet is szerzett, Magyarország az éremtáblázat második helyén végzett.

A 9. WBPF Európa-bajnokság résztvevőit a szlovákiai Somorján található X Bionic Hotelben látták vendégül. A Vámosszabaditól 50 kilométerre található sportparadicsomban az összes olimpiai sportág olimpiai licenccel rendelkező pályája megtalálható. A rekreációra egy gigantikus és szupermodern edzőterem, egy többmedencés és szaunaszigetes wellnessrészleg áll rendelkezésre alapszolgáltatásként, emellett még egy 3D-s mozi is házon belül várja a kikapcsolódni vágyókat.

De a versenyzők részére szükséges diétás ételek elkészítésében is helytálltak a komplexum szakácsai. Nem csoda, hogy a nemzetközi sportcsapatok mellett maga a dubaji emír is szívesen jön ide a családjával együtt pihenni, miközben a lovait treníroztatja.

Tizennégy ország 200 versenyzője közül a magyarok kapták a második legtöbb érmet; Frits Patrícia hozta a kötelezőtForrás: Dunavölgyi Fotó

Ilyen paradicsomi körülményekkel várták a szlovák WBPF képviselői az Eb-re érkezett delegációkat, összesen 14 országból több mint 200-an érkeztek. A szlovákok elnöke, Méry Zoltán szerint ezt a versenyt bemutatkozásnak szánták, később egy vb-rendezést is szeretnének megpályázni.

A magyar csapat a várakozásnak megfelelően szerepelt. Generációsváltás után egy teljesen új csapattal indultunk Szlovákiába - nyilatkozta Vladár Tamás, a WBPF Hungary alelnöke.

„A mérlegeléskor három női versenyzőnk túl izmosnak bizonyult, és a sportmodell-kategóriából az athletic kategóriába sorolták a korábbi Európa-bajnok Glaszta Andreát és az újoncnak számító Sebestyén-Hérics Nórát és Tóthné Berta Mónikát. Glaszta Andrea az új kategóriában dupla bronzot szerzett, Sebestyén-Hérics Nóra egy aranyat és egy bronzot, illetve Tóthné Berta Mónika is egy bronzot hozhatott haza. Frits Patrícia papírforma-győzelemmel lett első, a junior Fejér Nikolett aranyat és felnőttben ezüstöt nyert.

Az Eb legeredményesebb versenyzője Nagy Ágnes volt, aki a fitneszben szerzett aranya mellé sport physique lady aranyat és senior bronzot is nyert. Gál Csilla az utolsó pillanatban, Erdélyből csatlakozott a magyar csapathoz, mert egy titkos támogató által végül elő tudta teremteni a kiutazás költségeit. A WBPF Hungary állami támogatás nélkül működik, így a versenyzők önköltségen tudnak a kontinens- és világeseményekre kiutazni.

A férfiak is fantasztikusan szerepeltek, Gábor Gergely bronzot szerzettForrás: Dunavölgyi Fotó

Elmondható, hogy a kiváló felkészültség mellett a szerencsének és a jó szándéknak köszönhetően gyarapodtak a magyarok ezzel az arannyal. A férfiaknál a Magyarországon élő, iráni származású Shahab Shariati a master man physique kategóriában aranyat, a saját magassági kategóriában pedig bronzot tett hozzá a magyar eredményekhez az éremtáblázathoz. Major Mária aranya a 40 év feletti sportmodellek között még az eddigi csúcsformájával is meglepetésaranynak mondható” - értékelte az Eb-t az alelnök.

Minden éremből jutott szép számmal a magyaroknak, itt az ezüstérmes Mák DiánaForrás: Dunavölgyi Fotó

Elmondható, hogy nem lejtett a magyaroknak a pálya, ennek ellenére az Európa-bajnokság második legeredményesebb csapata a WBPF Hungary lett. Ezen a csapatdobogón az ukránok az első, az olaszok a harmadik helyen végeztetek. Az esemény és a mezőny is világszínvonalú volt. A következő évi Eb-rendezőknek pedig magasra tették a lécet a szlovákok.

Aranyérmesek:


Fejér Nikolett: Junior Model Physique -165 cm - 1. hely
Frits Patrícia: Sport Physique +165 cm – 1. hely
Gál Csilla: Lady Sport Physique +30 év, +161 cm – 1. hely
Major Mária: Lady Sport Physique +40 év – 1. hely
Nagy Ágnes: Fitness Physique – 1. hely Lady Sport Physique -161 cm – 1. hely
Sebestyén-Hérics Nóra: Athletic Physique +168 cm – 1. hely
Shahab Shariati: Master Sport Physique – 1. hely

Ezüstérmesek:


Árvai Levente: Sport Physique +180 cm – 2. hely
Balogh Norbert: Bodybuilding -80 kg – 2. hely
Boda Balázs: Master Sport Physique – 2. hely
Fejér Nikolett: Model Physique -165 cm – 2. hely
Kiss Kornél: Athletic Physique +180 cm – 2. hely
Kiss Tibor: Bodybuilding -90 kg – 2. hely
Kuzma Ádám: Sport Physique -175 cm – 2. hely
Mák Diána: Lady Model Physique +30 -165 cm – 2. hely
Mozbacher Rita: Sport Physique -165 cm – 2. hely
Sebestyén-Hérics Nóra: Lady Athletic Physique +30 év – 2. hely

Bronzérmesek:


Erdei Szabina: Lady Sport Physique +30 év +161 cm – 3. hely
Gábor Gergely: Sport Physique -180 cm – 3. hely
Glaszta Andrea: Lady Athletic Physique +30 év – 3. hely
 Athletic Physique -168 cm – 3. hely
Germán Andrea: Model Physique -165 cm – 3. hely
Hajdu Cintia: Junior Model Physique -165 cm – 3. hely
Kárpáti László: Masters Bodybuilding +40 év – 3. hely
Nagy Ágnes: Sport Physique -165 cm – 3. hely
Nagy Krisztián: Sport Physique -175 cm – 3. hely
Shahab Shariati: Sport Physique +180 cm – 3. hely
Tóthné Berta Mónika: Athletic Physique +168 cm – 3. hely