Társoldalunk:

Hosszú Katinka miatt havi egymilliót bukik Tusup

2018.06.01. 08:01

Júniustól már nem kapja egymilliós kiemelt edzői fizetését Shane Tusup. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ugyanis hivatalosan is jelezte: a jövőben nem amerikai edző férjével folytatja felkészülését, így pedig nem jár a juttatás Tusupnak. 

A Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója, Csabai Edvin a Borsnak elmondta: május 30-án kapták a hivatalos tájékoztatást a Magyar Úszószövetségtől, hogy nem Tusuppal készül Katinka, aki ugyan korábban a Facebookon is megírta, hogy új trénert keres magának, de ez nem számított hivatalos bejelentésnek.

Visszamenőleg nem vonjuk meg a juttatást Shane-től, a májusi fizetését még megkapja. Amíg Katinka nem nevezi meg trénerét, addig nem jár senkinek az egymilliós bérezés. Ez a támogatás nem alanyi jogon jár, vagyis Hosszú saját maga után nem veheti fel a juttatást.

Így integethet Tusup az egymilliós havi juttatásnakForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Tusupot másik szakember válthatja, akinek szintén járhat kiemelt állami fizetés, viszont erre vonatkozóan a MÚSZ tesz majd javaslatot. A döntést pedig a sportért felelős államtitkár fogja meghozni” - tájékoztatta a Borsot Csabai Edvin.

Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke a héten arról beszélt a Borsnak,ha Shane-nek sikerül válogatott tanítványt találnia, akkor ismét megkapja az egymilliós fizetését.

A jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó Katinka sajtófőnökétől, Kiss Kingától a Bors megtudta, a Duna Aréna bérleti szerződésének meghosszabbítását nem szerdán kezdeményezték, csupán egy félreértés történt.

Hosszú Katinka a jelek szerint Tusup nélkül is szárnyalForrás: AFP/Filippo Monteforte

„Hetek óta folynak a megbeszélések, elkészült egy június 30-ig szóló módosítási javaslat is. Ezért nem éreztük sürgősnek, hogy legkésőbb május 31-ig letárgyaljuk a folytatásról szóló megállapodást. Tegnapelőtt értesítettük Katinkát a félreértésről, aki azonnal megkezdte a tárgyalást a Budapest 2017 Kft.-vel, ám a távolság és az időeltolódás miatt nem megy zökkenőmentesen” - idézi a napilap Kiss Kingát.