Társoldalunk:

Baji Balázs ezüstérmes, Halász Bence negyedik a Paavo Nurmi emlékversenyen

2018.06.05. 21:20

Baji Balázs a második helyen végzett 110 méteres gátfutásban, Halász Bence pedig negyedik lett kalapácsvetésben a Paavo Nurmi emlékversenyen, Turkuban.

A szám tavalyi világbajnoki bronzérmese 13.53 másodperccel ért célba. Az aranyérmet meggyőző futással, 13.18-cal az orosz Szergej Subenkov szerezte meg, aki a londoni vb-n is éppen Baji előtt végzett. A harmadik 13.60-nal a francia Pascal Martinot-Lagarde lett a finnországi atlétikai verseny honlapja szerint. 

Baji Balázs ezüstérmes lett a 110 méteres gátfutás döntőjébenForrás: AFP/Glyn Kirk

A szombathelyi Halász Bence - aki a hétvégén, a Budapest Openen 79,57 méteres egyéni csúccsal győzött - ezúttal 76,65-öt ért el hűvös, de napos időben. Első kísérletére dobta a legnagyobbat, amit csak utolsóra tudott még egyszer megközelíteni.

A nemzetközi szövetség kalapácsvető-sorozatának finnországi állomásán - a viadal honlapja szerint - kettős lengyel siker született: Wojciech Nowicki győzött 79,41 méterrel, a második helyen pedig a számot az elmúlt években uraló, háromszoros vb-győztes Pawel Fajdek végzett 78,86-tal. A bronzérmet a 77,04 méterig jutó katari Asraf Amdzsad el-Szejfi érdemelte ki.

Halász mögött ötödik lett a riói olimpia bajnoka, a tadzsik Dilsod Nazarov 76,16-tal.