Társoldalunk:

Hosszú Katinka nagyon régóta nem vállalkozott ilyenre

2018.06.08. 07:46

Visszatér a komoly versenyzéshez Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő a tavaly decemberi rövidpályás Európa-bajnokság óta nem indult erős riválisokat felvonultató viadalon, ám szombat–vasárnap rajtkőre áll a Mare Nostrum nevű sorozat francia állomásán Canet-en-Roussillonban.

A nevezési lista alapján hat számban versenyezhet a bajnoknő, 50, 100 és 200 méteres hátúszásban, 50 pillangón és a 200, valamint a 400 méteres vegyes úszásban – írja a Blikk. Hosszú már csütörtökön elindult a helyszínre. 

„Katinka reggel a többi magyar úszó társaságában elutazott a versenyre. A helyszínen dől el, hány számban indul el, de hatban nevezett” – árulta el Kiss Kinga, az úszónő PR-menedzsere.

Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyes úszás világbajnokaként 2017-ben BudapestenForrás: AFP/Francois Xavier Marit

Hosszú azután tartott nagyobb kihagyást, hogy edző-férjével, Shane Tusuppal megromlott a házassága. Bár próbálták megmenteni kapcsolatukat, ez nem sikerült, így az előző hónap végén bejelentette a sportolónő, hogy nem folytatják a közös munkát. Ezután az amerikai férj „borította a bilit”, közleményében világgá kürtölte, hogy azért szakítanak, mert a felesége bevallotta, hogy többször megcsalta őt edzőpartnerével, Dudás Dániellel.

Dudás egyébként nem szerepel a nevezési listán, versenyzőként biztosan nem vesz részt a hétvégi, kétnapos viadalon.

Hosszú Katinka már a versenyhelyszínéről posztolt.