Vágólapra másolva!
Kopasz Bálint ezüstérmes lett K-1 1000 méteren, míg a Pupp Noémi, Csipes Tamara duó bronzérmes lett kajak kettes 1000 méteren a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság szombati versenynapján. A 21 éves Kopasz végérvényesen megérkezett a nemzetközi elitbe, míg a női duó tagjai úgy érzik, nyerhettek volna a bronznál csillogóbb érmet is.

A kajakos Kopasz Bálint - aki tavaly harmadik lett a plovdivi kontinensviadalon - azzal a céllal vágott neki a finálénak, hogy utána ismét dobogóra állhasson. A 21 éves algyői a második 500 méterre tartogatta az erejét, ő volt az egyetlen, aki az élen lapátoló portugál címvédővel, Fernando Pimentával lépést tudott tartani. Az utolsó 200 méterre úgy érkeztek, hogy Pimenta fél hajóhosszal vezetett, s bár Kopasz közelebb tudott férkőzni, a győzelem most is a portugálé lett, a fiatal magyar kajakos azonban 2017-hez képest egy helyet előrelépett.

Kopasz Bálint második helyen ér célba a férfi kajak egyesek 1000 méteres döntőjében Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Jó formában jöttem a döntőre, de irgalmatlanul elfáradtam.

Ritkán vannak ilyen nagy csaták, ez csak nemzetközi szinten van így. Fantasztikus érzés ilyen klasszisok között versenyezni. Elképzelhető, hogy utolértem volna Pimentát, ha tovább tart a verseny, de a táv csak 1000 méter volt.

– értékelt Kopasz Bálint, aki vasárnap délelőtt az 500 méteres döntőben is összecsaphat a portugál Fernando Pimentával.

Pupp Noémi (b) és Csipes Tamara mutatja bronzérmét a női kajak párosok 1000 méteres döntőjének eredményhirdetésén Forrás: MTI/Kovács Tamás

A női kajakos duó, Pupp Noémi és a tavalyi szülési szabadsága után visszatérő, olimpiai bajnok Csipes Tamara a végső győztes lengyeleket és a második németeket nem tudták beérni, de a végig elöl haladó, a finisre azonban elfáradó románokat lehajrázták, így megszerezték a harmadik helyet.

„Szerencsére teli hátszél volt, ami nekünk kedvezett. Persze a pálya így sem tökéletes, de most nem fogok panaszkodni.

Noncsi még csak 19 éves, ez óriási stresszel jár. A rutin és az évek nagyon sokat számítanak, lesz ez még jobb is" – mondta Csipes Tamara, aki vasárnap olimpiai versenyszámban, K2-500 méteren áll rajthoz Medveczky Erikával.

Pupp Noémi és Csipes Tamara a női kajak párosok 1000 méteres döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Szuper ez a bronz, ahhoz képest, hogy milyen keveset készültünk együtt. Ha Tami és Era (Medveczky Erika – a szerk.) párosánál lehet kevesebbet készülni, akkor azok mi voltunk.

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Éreztem, hogy ez nem a mi pályánk, mégis bejöttünk a harmadik helyre" – mondta Pupp Noémi.