Társoldalunk:

Maguknak mindent összeloptak, nekünk a pofánkba hazudtak

2018.06.09. 09:13

Amint arról az Origo is beszámolt a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség örökre eltiltotta Sallak Györgyöt és Darázs Istvánt. Előbbi a MOKSZ főtitkára, majd ügyvezető igazgatója volt, utóbbi pedig a gyorsasági ágazat vezetője. A két magyar sportvezető tevékenységét jobban megvilágítja Matyók Adrienn Facebook-posztja, amelyet a Nemzeti Sport idézett.

"Tizenkét évig rövidpályás gyorskorcsolyáztam, ebből két évet Pesten az olimpiai keretben" - írta a versenyző, akinek a bejegyzését a szombati Nemzeti Sport nyomtatott kiadása idézte.

A Nemzeti Sport szombati nyomtatott kiadása írta meg Matyók véleményétForrás: Origo

"Napokon, heteken keresztül mocskos pofánkba hazudás ment. Világversenyre utazva a reptéren pakoltuk át a bőröndbe a ruhákat, a felszereléseket, mert nem voltak képesek a túlsúlyt kifizetni (egy kilogrammról beszélünk.)

Mindenre összeloptak pénzt. Lakásra, autóra. Örülhetünk, hogy nem a középkorban vagyunk. Lehet, hogy abban a korban meg is cipőzték volna őket rendesen. Meg is érdemlik."

Darázs István, a MOKSZ gyorskorcsolya-ágazati sportigazgatója volt. Az ISU Sallak Györggyel együtt örökre eltiltottaForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az üggyel kapcsolatban a magyar szövetség a jövő héten tart sajtótájékoztatót.