A magyar csapat tehetségét már Kozák Danutához hasonlítják

DEVECSERINÉ TAKÁCS Kincső, Balla Virág
Balla Virág (elöl) és Takács Kincső a női kenu párosok döntője után
Vágólapra másolva!
A magyar versenyzők egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet gyűjtöttek a vasárnapi 200 méteres döntőkben a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon. A K-2 200 méteres versenyszámban bronzérmes Balaska Márk pluszmotivációnak érzi, hogy nem jött össze az Eb-címvédés, míg Balla Virágnak, a magyar csapat második legeredményesebb tagjának még mindig hihetetlen, hogy Kozák Danutához hasonlítják.

Birkás Balázs Balaska Márkkal címvédőként és világbajnokként szállt vízre. A remek rajtot követően sokáig az újabb győzelemért is harcban voltak, de végül a tavalyi vb-n második spanyolok és harmadik szerbek mögött néhány centivel lemaradva harmadikként csaptak be a célba.

Balaska Márkot (balra) és Birkás Balázst motiválja, hogy "csak" harmadikok lettek Forrás: Origo

„Az Európa-csúcs egyelőre a miénk, de sajnos a címünket nem tudtuk megvédeni.

Most ráfekszünk erre a számra, és kőkeményen vissza fogunk vágni. – Balaska Márk. - A sebességünk és a gyorsulásunk nagyon jó, de mivel nem gyakoroltunk eleget, ezért a vége nem sikerült – tette hozzá Birkás Balázs.

Balla Virág és Takács Kincső párosban legyőzhetetlenek voltak,

szinte mintaszerű pályát produkálva utasították maguk mögé a mezőnyt a C-2 200 méteres döntőjében.

. Ez egy ajándék futamvolt, azért is tudtunk ilyen felszabadultan menni. Persze jeleztük a riválisoknak, hogy figyelni kell ránk" – értékelt Takács Kincső.

Balla Virág (elöl) és Takács Kincső a női kenu párosok döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Nagyon felszabadultan tudunk menni. Az erőt nem én adtam, hanem Kincső. Mondta, hogy csak tartsam magam, ő meg majd adja a ritmust. Száz méter után már éreztem, hogy ez megvan.

– mondta Balla Virág, aki két aranyérmet és egy bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon, így Kozák Danuta mellett a magyar csapat második legeredményesebb versenyzője lett.