Társoldalunk:

Csipes Tamara: Van hová fejlődnünk, jobb mintha ez lenne a maximum

2018.06.10. 14:16

A Balla Virág, Takács Kincső kenus egység aranyérmet nyert, így megvédte ezzel az Európa-bajnoki címét, míg a Medveczky Erika, Csipes Tamara kajak páros pedig ezüstérmet szerzett a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság 500 méteres döntőjében.

Balla Virág és Takács Kincső végig vezetve győzött, és megszerezte a magyar csapat harmadik aranyát.

„A rajtunk nem volt a legjobb, úgy éreztem, hogy az oroszok jobban elmentek. De a közepét jobban megcsináltuk, a végét pedig fokozni tudtuk. A hajrában már azt hittem, hogy a lapát is ki fog esni a kezemből. Fejben kellett összerakni, úgy álltunk hozzá, hogy meglesz, és így is lett. Most meglehetősen elfáradtam – nyilatkozta Balla Virág, aki délután a C-1 200 méteren bronzérmet szerzett.

A győztes Balla Virág (elöl b) és Takács Kincső a női kenu párosok 500 méteres versenyének döntője utánForrás: MTI/Kovács Tamás

Próbáltam az élbollyal menni, de a rajtom még gyenge. Fáradt vagyok az 500 méter után, de úgy érzem mindent kihoztam magam. Nagyon értékes ez a helyezés" –értékelt Balla Virág, aki a Takács Kincsővael még a 200 méteres kenu párosban is rajthoz fog állni.

A Medveczky Erika, Csipes Tamara kajak páros csak nemrég ült össze, de máris fantasztikusan teljesített az Európa-bajnokságon, miután az olimpiai számban, 500 párosban ezüstérmet nyert, csupán egy hajszállal lemaradva a francia hajótól.

Medveczky Erika és Csipes Tamara mutatja ezüstérmét a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésénForrás: MTI/Kovács Tamás

„Nagyon jó pályát jöttünk. Picit csalódott vagyok, hogy másodikak lettünk, mert nagyon kicsin múlott. Tamival eddig többet versenyeztünk, mint edzettünk. Úgy érzem, rá fogunk feküdni erre a párosra, és lesz folytatása" – értékelt elégedetten Medveczky Erika. - Abszolút kieveztem magam. Az utóbbi két napban össze-vissza állítgattunk a hajón, a lapáton. Jelen állás szerint nekünk ez most maximális pálya volt, és csak ezüstéremre volt elég. Biztosan tudunk még csiszolni ezen a pároson, mert van hová fejlődnünk. Jobb, mintha ez lenne a maximum, amit tudunk" – tette hozzá a mindig maximalista Csipes Tamara.