Társoldalunk:

Nadal még nem tudja, mi legyen Wimbledonnal

2018.06.11. 17:18

A világelső, vasárnap óta 11-szeres Roland Garros-győztes Rafael Nadal egyelőre nem biztos abban, hogy pályára lép a július 2-án kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

A spanyol játékos történelmi párizsi sikere után úgy fogalmazott, a következő napokban egyeztetnie kell stábjával, többek között az edzéseit irányító Carlos Moyával a folytatásról.
"Hosszú és mentálisan igen kimerítő volt a salakszezonom, főleg, mert szinte minden tornán a maximális számú mérkőzést játszottam le. Sokat kivett belőlem ez a két hónap" - mondta a 32 éves Nadal.
Az immár 17-szeres Grand Slam-győztes sztár párizsi sikere előtt győzött Monte-Carlóban, Barcelonában és Rómában is, míg Madridban negyeddöntős volt.
Szeretnék annyi helyen játszani, amennyin csak lehet, de mindenkinek meg kell értenie: időre van szükségem, hogy meglássam, hogy vagyok- nyilatkozta.
A kétszeres wimbledoni bajnok teniszező emlékeztetett rá, hogy a salakról fűre váltás "igen drasztikus", s bár korábban sokszor megtette ezt, akkor még "fiatalabb, gyorsabb volt".

Nadal tizenegyedszer győzött a Roland GarrosonForrás: AFP/Eric Feferberg

Nadal az idei Australian Openen sérülés miatt feladta a Marin Cilic elleni negyeddöntőt, ezt követően legközelebb csak áprilisban, a Davis Kupában lépett pályára.
Nagy riválisa, a húszszoros GS-bajnok - és Ausztráliában győztes - Roger Federer a teljes salakszezont kihagyta, és az eheti, stuttgarti füves pályás versenyen tér vissza.